Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp a dezvăluit care e marele atu al lui Liverpool în bătălia pentru titlul din Premier League

Cristian Mihală

Publicat 01/04/2024 la 13:23 GMT+3

"Tăria mentală a echipei poate face diferenţa în lupta pentru titlu în Premier League", a opinat antrenorul echipei engleze de fotbal FC Liverpool, Juergen Klopp, după meciul cu Brighton (2-1), de duminică, în care ''cormoranii'' au întors scorul de la 0-1.

Jürgen Klopp hört am Saisonende als Liverpooler Trainer auf

Credit imagine: SID

Brighton a deschis scorul prin Danny Welbeck după doar 84 de secunde, dar Liverpool nu şi-a pierdut concentrarea şi s-a impus prin golurile lui Luis Diaz şi Mohamed Salah, obţinând cele trei puncte care o menţine în fruntea clasamentului.
Liverpool a ajuns acum la şapte meciuri câştigate în acest sezon după ce a primit gol, iar Klopp a remarcat că echipa sa a parcurs un drum lung în dezvoltarea puterii mentale.
''Când vorbesc de tăria mentală ca un întreg, eram mai nervoşi în anii trecuţi. Asta era demult, dar este ceva ce a trebuit să dezvoltăm împreună ... Dacă ne bucurăm cu toţii de acest lucru, atunci avem o şansă. Dacă nu o facem, avem încă o şansă, este cu adevărat mai dificil şi de aceea încercăm să rămânem pozitivi în toate aceste momente'', a spus Klopp după meci.

Klopp vrea titlul la plecarea de la Liverpool

Liverpool, care se confruntă joi cu Sheffield United, conduce în clasament cu 67 de puncte, cu două puncte mai multe decât Arsenal şi cu trei faţă de campioana Manchester City.
Mulţi o văd pe formația lui Klopp favorită la titlu, pentru că nu are bătăi de cap cu UCL, jucătorii de pe Anfield putând să se păstreze mult mai proaspeţi pentru campionat. Evident, "cormoranii" sunt printre marii favoriţi la câştigarea Europa League, dar această competiţie nu are aceeaşi miză ca Liga Campionilor şi cu siguranţă tehnicianul german va odihni unii titulari în Europa. "The Reds" au, pe hârtie, un program abordabil și în acest moment și-au recuperat mulți dintre titulari, ceea ce reprezintă un plus imens.
Un alt argument în favoarea lui Salah&Co ține de "efectul Klopp". Germanul a anunțat că e la ultimul său sezon pe Anfield, astfel că s-a creat o emulație fantastică, jucătorii evoluând în fiecare partidă la 100%, dorind să îi facă un cadou superb unuia dintre cei mai influenți manageri din istoria lui Liverpool.
În egală măsură, plecarea lui Klopp a creat o unitate și mai mare între fani și jucători, suporterii "cormoranilor" oferindu-le un avantaj enorm fotbaliștilor în meciurile de pe teren propriu. De altfel, Liverpool a pierdut acasă un singur meci din ultimele 57 disputate (43 de victorii, 13 egaluri). Pe Anfield vor mai sosi până la finalul sezonului Sheffield United, Palace, Tottenham și Wolves și e greu de crezut că băieții lui Klopp nu vor obține punctaj maxim din aceste partide.
''Suntem acolo cu alte două echipe care luptă pentru cel mai mare premiu în fotbalul englez şi vom vedea cum se va termina'', a spus Klopp, care va părăsi echipa la finalul sezonului. ''Dar am decis că voi încerca din toate puterile să mă bucur de această luptă'', a subliniat tehnicianul.
Pentru Jurgen Klopp, partida cu Brighton a fost una specială, germanul bifând a 300-a pentru neamț pe banca lui Liverpool, în cele aproape 9 sezoane petrecute pe Anfield.
De asemenea, Klopp a mai setat un record: învingându-l pe De Zerbi, a reușit să câștige cel puțin o dată împotriva fiecărui antrenor pe care l-a întâlnit în Premier League (s-au luat în calcul doar duelurile cu minimum două partide).
Programul lui Liverpool în Premier League până la finalul sezonului
  • Sheffield United - acasă
  • Manchester United - deplasare
  • Crystal Palace - acasă
  • Fulham - deplasare
  • Everton - deplasare (restanţă)
  • West Ham - deplasare
  • Tottenham - acasă
  • Aston Villa - deplasare
  • Wolves - acasă
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo