Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp e fericit că marea rivală, United, are în Rashford un jucător renăscut. Declarația neașteptată

Cristian Mihală

Actualizat 03/03/2023 la 14:15 GMT+2

Jurgen Klopp a vorbit la superlativ despre Marcus Rashford, înainte de meciul de la finalul acestei săptămâni, în care Liverpool primește vizita lui Manchester United.

Liverpool's Virgil van Dijk (L) and Manchester United's Marcus Rashford

Credit imagine: Getty Images

Proaspăt câștigătoare a Cupei Ligii, United vine după un succes în Cupă, contra lui West Ham. "Diavolii" lui Ten Hag sunt într-o formă excepțională, reușind să câștige 8 din ultimele 11 partide în Premier League, iar "în secret" se vorbește de titlu, deși distanța dintre Arsenal și gruparea de pe Old Trafford e încă destul de mare.
O contribuție importantă la traseul impresionant al lui United din ultima perioadă a avut și Marcus Rashford, văzut de mulți specialiști cel mai în formă jucător din lume. Cu 17 goluri marcate după Mondialul din Qatar, internaționalul englez se află la cea mai bună stagiune a carierei: 25 de golrui și 7 pase decisive, în 39 de meciuri, în toate competițiile, în acest sezon.

Klopp, impresionat de forma lui Rashford

În ciuda faptului că între Liverpool și United există o rivalitate imensă, derbyul dintre cele două fiind considerat marele duel al fotbalului britanic, Jurgen Klopp a mărturisit că e încântat să îl vadă pe Rashford din nou în formă, după ce în stagiunea trecută a dezamăgit, fiind în multe momente chiar rezervă.
"E aproape imposibil să fiu bucuros pentru un lucru pozitiv care i se întâmplă lui Manchester United, fiind antrenor al lui Liverpool, dar vă spun sincer că mă încântă faptul că Rashford e într-o asemenea perioadă.
Sezonul trecut nu a evoluat la potențialul lui, dar știam că e doar o chestiune de timp până va avea iar prestații solide. Va trebui să ne apărăm foarte organizat, va trebui să fim un tot unitar în defensivă, pentru ce un jucător decisiv, care pune probleme. Dar am jucat și înainte de multe ori contra unor fotbaliști de clasă mondială și ne-am descurcat", a spus Klopp în conferința de presă premergătoare partidei cu United.
Disputa de duminică (ora 18:30) e extrem de importantă pentru Liverpool, care, cu 3 victorii și un egal în ultimele 4 jocuri de campionat, a urcat pe locul 6, la 6 puncte de Tottenham. "Cormoranii" au cu o partidă în minus față de formația lui Conte, astfel că ultimul loc de Champions League, care părea inaccesibil la un moment dat, nu mai e un obiectiv atât de îndepărtat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo