Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp pune la colţ arbitrajul, după eşecul cu Arsenal: "Nu suntem orbi!". Veste grea pentru fanii lui Liverpool

Cristian Mihală

Actualizat 09/10/2022 la 21:21 GMT+3

Jurgen Klopp s-a declarat mulţumit de faptul că Liverpool a avut puterea să revină de două ori împotriva lui Arsenal, în partida pe care "cormoranii" au pierdut-o în cele din urmă, 3-2, pe Emirates. Tehnicianul german a criticat şi arbitrajul, în special faza penaltyului care a stabilit scorul final nemulţumindu-l.

Luis Diaz à la lutte avec Thomas Partey lors de Arsenal-Liverpool en Premier League

Credit imagine: Getty Images

Arsenal a învins-o pe Liverpool, scor 3-2, duminică, pe stadionul Emirates, în etapa a 10-a a campionatului de fotbal al Angliei, şi a revenit în fotoliul de lider.
Echipa antrenată de Mikel Arteta a deschis scorul după numai 58 de secunde, prin Gabriel Martinelli, şi a mai punctat de două ori prin Bukayo Saka, în minutele 45+5 şi 76, ultimul gol din penalty. Darwin Nunez (34) şi Roberto Firmino (53) au înscris pentru formaţia lui Juergen Klopp.
Arsenal a ajuns la opt succese consecutive pe teren propriu, în timp ce Liverpool are o serie de patru meciuri fără victorie în deplasare în actuala ediţie din Premier League. Liverpool este doar pe poziţia a 10-a a clasamentului, la 14 puncte de adversara sa de duminică, având un meci mai puţin disputat.
La finalul confruntării de la Londra, Jurgen Klopp a analizat jocul şi s-a declarat mulţumit, în mare, de atitudinea fotbaliştilor săi.
"Am creat, am fost foarte periculoşi, am reuşit să marcăm două goluri, două reuşite extrem de frumoase. Din nefericire, am primit gol la ultima fază din prima repriză. Am făcut greşeli, ei au jucat foarte bine pe contra-atac. Am vrut să păstrăm lucrurile bune din meciurile precedente, dar din nefericire am fost şi lipsiţi de şansă. Am egalat de două ori, iar la 2-2 partida era deschisă. Arsenal e o adversară redutabilă, dar eu cred că am făcut o partidă destul de bună. Evident, nu sunt mulţumit de modul în care am primul golurile, nu sunt mulţumit de unele momente în care am pierdut dueluri unu vs unu, dar s-a întâmplat. Am văzut însă un Liverpool cu atitudine, care e capabil să revină de două ori când a fost condusă", a spus Klopp la final, citat de BBC.

Klopp, dezamăgit de arbitraj în Arsenal - Liverpool 3-2

Meciul a început extrem de abrupt, cu Arsenal deschizând scorul chiar în primul minut, prin Martinelli. Liverpool a cerut off-side, la Saka, în construcția fazei, dar VAR a intervenit și a stabilit că englezul era în poziție regulamentară, deși pe reluări părea cu un picior în afara jocului.
Ca frustrarea "cormoranilor" să fie şi mai mare, oaspeţilor li s-a refuzat un penalty, în minutul 15, la o fază în care Gabriel a atins mingea cu mâna. S-a stabilit că brazilianul nu a avut intenţia de a face henţ, astfel că nu s-a acordat lovitura de la 11 metri.
Dar faza care a ridicat cel mai mult pulsul oaspeţilor a fost cea din repriza secundă, când Gabriel Jesus a fost lovit în careu de un jucător al lui Klopp şi arbitrul a dictat penalty. Lovitura primită de brazilian nu ar fi trebuit să se transforme în lovitură de la 11 metri, crede tehnicianul german, care voia ca măcar arbitrul să consulte VAR-ul.
"Am revăzut acum penaltyul lor, nu pot spune că a fost lovitură del a 11 metri. E o atingere foarte uşoară, cred că arbitrul ar fi trebuit să meargă personal la VAR şi să revadă faza. Sunt lucruri care s-au întâmplat împotriva noastră, nu suntem orbi", a explicat Klopp.
Pentru Liverpool, urmează derbyul cu City, iar echipa nu se va putea baza contra campioanei pe doi dintre cei mai buni fotbalişti. Luis Diaz şi Alexander-Arnold au ieşit accidentaţi azi şi, după primele estimări, vor reprezenta absenţe de durată.
"Trent e accidentat, din nefericire, la fel şi Luis Diaz. Din nefericire, niciunul nu arată bine în prezent", a mai spus tehnicianul lui Liverpool.
Arsenal a obţinut, astfel, un succes imens: nu doar că şi-a consolidat locul întâi în clasament, rămânând peste campioana City cu un punct, dar pare să o fi scos complet pe Liverpool din lupta pentru campionat. "Cormoranii" sunt pe 10, la 14 puncte de lider şi probabil că un loc de UCL e maximum la ce se pot gândi în acest sezon, cel puţin dacă ne raportăm la Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo