Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, victorie convingătoare cu Bournemouth! Salah, primul din istoria "cormoranilor" cu așa record

Cristian Mihală

Actualizat 19/08/2023 la 18:57 GMT+3

Liverpool a obținut prima victorie stagională în Premier League, scor 3-1 pe teren propriu, cu Bournemouth. "Cormoranii" au evoluat în multe momente entuziasmant, dar probabil că nici replica adversarei nu a fost una foarte puternică.

Mohamed Salah of Liverpool celebrates after scoring the team's second goal after scoring off the rebound of a missed penalty during the Premier League match between Liverpool FC and AFC Bournemouth at Anfield on August 19, 2023 in Liverpool, England.

Credit imagine: Getty Images

După remiza cu Chelsea, 1-1, din prima etapă, Liverpool trebuia să evite cu orice preț orice alt rezultat decât victoria. Asta pentru că în ultimele 3 sezoane când nu a învins în primele două runde, formația de pe Anfield ratase prezența în Champions League.
Adversara era însă una la îndemână, dacă ne gândim la faptul că în sezonul trecut Liverpool a trecut de "cireșe", pe Anfield, cu scorul de 9-0. Acum, însă, lucrurile au stat total diferit, cel puțin pentru început, în contextul în care echipa lui Iraola a dat lovitura pe terenul "cormoranilor" încă din minutul 3. După o eroare a lui Alexander-Arnold, Semenyo a marcat din pasa lui Solanke, fost jucător la Liverpool.
Gazdele nu au acuzat șocul și s-au instalat la conducerea jocului, presând constant. Luis Diaz a arătat cât de mult a contant absența sa sezonul trecut și a marcat din nou (28), după ce punctase în poarta lui Chelsea, săptămâna trecută.
Scorul pauzei a fost stabilit de Mo Salah, care a transformat în doi timpi un penalty obținut de Szoboszlai. Egipteanul a ratat din nou de la punctul cu var, permițându-i lui Neto să respingă, dar a urmărit mingea și a trimis-o în cele din urmă în ațe.
Cu reușita de azi, Salah a devenit primul jucător din istoria lui Liverpool care să marcheze sau să dea o pasă decisivă în 10 meciuri la rând pe Anfield. De la Vardy, în 2015, niciun alt fotbalist din Premier League nu a avut 10 meciuri la rând cu o contribuție directă la gol.

Mac Allister, eliminat la primul său meci pe Anfield

Primul transfer din această vară pentru Liverpool a fost reprezentat de aducerea lui Alexis Mac Allister, campion mondial cu Argentina. Fostul mijlocaș al lui Brighton a adus mult echilibru în jocul formației lui Klopp, dar în minutul 58 al duelului cu Bournemouth și-a lăsat echipa în 10, după o talpă pe tibia unui adversar.
Chiar și în inferioritate numerică, Liverpool a avut multe noi șanse de a marca, disputa transformându-se într-una pe contre. Scorul final a fost stabilit de Diogo Jota, care a punctat după un șut deviat al lui Szoboszlai.
Per total, Liverpool a etalat un joc extrem de plăcut ochiului, fiind explozivă de la mijloc în sus. Totuși, defensiva pare la fel de nesigură ca în sezonul trecut, iar Klopp trebuie să rezolve aceste probleme dacă vrea să fie un concurent pentru Guardiola în cursa la titlu.
Azi s-au mai jucat alte două meciuri în Premier League, de la ora 17:00: Fulham - Brentford 0-3 și Wolves - Brighton 1-4. Azi se mai joacă alte două derbyuri în cel mai puternic campionat din lume: Tottenham - Manchester United (19:30) și Manchester City - Newcastle.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo