Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lovitură de teatru în Premier League! Aubameyang, aproape să se transfere la o rivală a lui Arsenal

Cristian Mihală

Publicat 04/08/2022 la 08:27 GMT+3

Pierre Emerick Aubameyang este în cărți pentru o mutare neașteptată, la Chelsea. Formația lui Tuchel are nevoie neapărat de un atacant, iar fostul star al lui Arsenal pare candidatul ideal.

Pierre-Emerick Aubameyang könnte noch am Deadline Day den FC Arsenal verlassen

Credit imagine: Getty Images

În această vară, Chelsea a pierdut câțiva jucători importanți. Dacă Christensen și Rudiger au ales La Liga (Barcelona, respectiv Real Madrid), fiind la final de contract cu gruparea de pe Stamford Bridge, Romelu Lukaku a fost împrumutat la Inter. O lovitură grea pentru Chelsea, care plătise aproximativ 100 de milioane de euro pentru a-l transfera, vara trecută.
Dar Tuchel nu a mai crezut în atacantul belgian, cum nu crede nici în calitățile lui Timo Werner, care, deși e de doi ani pe Stamford Bridge, nu seamănă deloc cu jucătorul care rupea plasele în Bundesliga, pentru Leipzig. Germanul va pleca foarte probabil și el, Newcastle, Leipzig, Juventus și, mai nou, Real Madrid interesându-se de posibilitatea unui transfer/împrumut.
În aceste condiții, "albaștrii" au nevoie de întăriri în ofensivă, mai ales că Arsenal și Tottenham, contracandidatele la locurile 3-4, s-au întărit enorm. Chelsea a testat pista Sesko, dar atacantul lui Salzburg e intangibil, austriecii cerând 65 de milioane de euro în schimbul slovenului. Ultima variantă luată în calcul de noul patron al lui Chelsea e Pierre Emerick Aubameyang, fostul atacant al lui Arsenal.

Chelsea a început deja negocierile cu Aubameyang

Formația londoneză i-a contactat deja pe reprezentanții lui Aubameyang și sunt șanse foarte mari să se ajungă la un acord. Gabonezul a ajuns în iarnă pe Camp Nou și a avut evoluții destul de bune, dar acum șansele să prindă meciuri în tricoul blaugrana au scăzut exponențial.
Ansu Fati și-a revenit complet după accidentările avute, Ousmane Dembele a semnat prelungirea contractului, iar echipa catalană i-a adus în această vară și pe Lewandowski - punct fix în ofensivă -, dar și pe Raphinha. În contextul în care Xavi îi mai are în lot pe Ferrran Torres și pe Depay, șansele ca Aubameyang să joace constant sunt minime.
Fotbalistul ar fi extrem de interesat de o revenire în Premier League, la o formație de top care să îi ofere garanții că va fi titular, dar și Barcelona e interesată de un transfer. Pentru că ar primi o sumă decentă pentru un jucător venit liber de contract și ar scăpa de un salariu extrem de mare.
Se preconizează că Chelsea ar fi dispusă să îi ofere Barcelonei aproximativ 15 milioane de euro Barcelonei pentru Aubameyang, o sumă corectă, dacă ne gândim că fotbalistul african are 33 de ani.
Aubameyang a fost mult timp simbolul rivalei lui Chelsea, Arsenal. Sosit în 2018 de la Dortmund, vârful gabonez a marcat 68 de goluri pentru "tunari", în 128 de partide. În ultimul sezon pe Emirates, tensiunile au escaladat, între jucător și Arteta existând o relație rece. Totul probabil și în contextul în care "Auba" visa la trofee, iar Arsenal nu i-a oferit în acești ani șansa reală să câștige ceva.
Tuchel a lucrat cu Aubameyang la Dortmund, în perioada 2015-2017 şi pare încântat de posibilitatea de a-l avea din nou sub comandă. Atacantul a marcat 56 de goluri în 63 de meciuri, în Bundesliga, în cele două sezoane petrecute sub comanda tehnicianului german.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo