Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City, apărată de cel mai renumit avocat englez! Suma ireală pe care o percepe pe oră

Nicu Savin

Publicat 07/02/2023 la 22:02 GMT+2

Manchester City își pregătește apărarea împotriva acuzațiilor de încălcare repetată a regulilor financiare din Premier League. Presa engleză scrie că oficialii de pe Etihad au angajat cel mai renumit avocat din Marea Britanie pentru a conduce procesul de apărare. Acesta ar urma să câștige o sumă colosală pentru serviciile sale, una pe care puțini jucători din lotul lui Guardiola o încasează.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola looks on ahead of the UEFA Champions League group G football match between Manchester City and Sevilla at the Etihad Stadium in Manchester, north west England on November 2, 2022

Credit imagine: Getty Images

Manchester City este într-o situație extrem de dificilă, confruntându-se cu acuzații fără precedent din partea Premier League. Forul care conduce primul eșalon din Anglia susține că gruparea de pe Etihad a încălcat de peste 100 de ori regulile financiare între 2009 și 2018, iar acum cazul va fi judecat de o entitate independentă.
Pericolul este uriaș pentru campioana Angliei, care riscă inclusiv retrogradarea dacă va fi găsită vinovată, astfel că șefii de pe Etihad au intrat în alertă. Conform Sky Sports, cei de la City l-au angajat pe Lord Pannick KC, considerat cel mai bun avocat din Marea Britanie la ora actuală. Acesta l-a reprezentat recent pe fostul premier Boris Johnson în dosarul Partygate, în care parlamentarul era acuzat că a organizat petreceri în Downing Street în timpul pandemiei.
Presa engleză scrie că o armată de avocați vor lucra neîncetat la apărara celor de la City, dar Lord Pannick KC va fi cel care va coordona întreg procesul. Thelawyer.com anunță că va fi una dintre cele mai scumpe bătălii de drept sportiv din istorie, asta și din cauza onorariului pe care îl percepe Lord Pannick KC.
Acesta ar avea un tarif de 5000 de £ pe oră, ceea ce înseamnă că poate încasa 80.000 de £ pe zi și 400.000 de £ pe săptămână. Dintre jucătorii lui Manchester City, numai Kevin De Bruyne are un salariu săptămânal atât de mare, belgianul fiind și cel mai bine plătit fotbalist din Premier League.

Manchester City a scăpat de UEFA, dar va avea un "meci" mult mai tare cu Premier League

Manchester City a mai fost într-o situație asemănătoare acum 5 ani, când UEFA a dictat o suspendare de doi ani din cupele europene și o amendă de 25 de milioane de £ pentru clubul de pe Etihad. "Cetățenii" au scăpat atunci numai cu o amendă de 9 milioane de £, după ce au câștigat recursul de la TAS, dar se pare că pericolele sunt mult mai mari de această dată.
Anunțul despre situația ingrată în care se află City îi bucură oarecum pe reprezentanții UEFA, care se simt probabil răzbunați, după ce în 2018 nu au putut să toate neregulile pe care le descoperiseră la City. Yves Leterme, omul care a condus ancheta UEFA de acum 5 ani, este convins că City a comis mai multe fraude fiscale și crede că actuala situație a "cetățenilor" este mult mai gravă față de cea din 2018.
Asta pentru că acuzațiile implică o perioadă mai lungă de timp, întrucât faptele din trecut nu se prescriu în Premier League, dar și pentru că Manchester City nu mai poate apela la TAS în cazul unui verdict nefavorabil. Oficialul a afirmat totuși că City va fi apărată de un număr uriaș de avocați, așa cum s-a întâmplat și acum 5 ani.
"Faptul că nu pot apela la TASîntărește acest caz. Și apoi mai este un element: domeniul de aplicare al plângerii este acum mai larg decât cel de la UEFA, atât în ​​timp, cât și în fond.Mai ales pentru că Premier League nu trebuie să respecte aceleași perioade stricte de prescripție ca și noi. Ancheta noastră s-a putut face doar pe o perioadă de cinci ani, ceea ce a însemnat că nu am putut folosi elemente importante.
A existat o lipsă totală de flux transparent al informațiilor financiare. Cu o armată de avocați, au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a contracara munca auditorilor noștri. În plus, s-a dovedit că banii din sponsorizări au fost de fapt plătiți de proprietar. În sfârșit, au existat și ambiguitățile legate de contracte. Datorită e-mailurilor și extraselor bancare am avut dovezi concrete. Sunt convins că Manchester City a comis fraude.
Problema, însă, a fost că decizia UEFA a putut fi contestată la o comisie de arbitraj (n.r. TAS), care nu intră sub incidența justiției reale. Acei judecători sunt întotdeauna aleși din același cerc de persoane și pot reduce pedeapsa dacă o consideră prea severă.", a spus Leterme pentru Sporza.
Manchester City este acuzată de mai multe acțiuni de fraudă fiscală. Există 5 capete de acuzare, referitoare la informații financiare referitoare la venituri, detalii despre remunerarea managerului și a jucătorilor, reglementările UEFA, profitabilitatea și sustenabilitatea și cooperarea în ancheta condusă de Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo