Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United a câștigat derby-ul cu Liverpool și a ieșit din criză! Salah a setat un nou record

Nicu Savin

Actualizat 22/08/2022 la 23:57 GMT+3

Manchester United s-a impus cu 2-1 în derby-ul cu Liverpool și a obținut primele puncte în acest sezon din Premier League. "Diavolii" au avut 2-0, dar au tremurat serios pentru victorie.

Jadon Sancho celebrates scoring against Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Manchester United - Liverpool a fost întotdeauna un derby aprig disputat, dar partida din această seară a venit după starturi ratate de sezon pentru ambele echipe, astfel că încleștarea a fost și mai interesantă. Pentru fanii lui United, meciul a început cu câteva ore înainte de startul oficial, aceștia protestând în număr mare pe străzi împotriva familiei Glazer, cea care deține echipa.
Manchester United a avut un început de meci cum fanii nu au mai văzut de mult, cel puțin nu în meciurile cu adversari tari. Fără Cristiano Ronaldo, lăsat din nou pe bancă, "diavolii" au arătat un apetit ofensiv extraordinar și Elanga a trimis în bară în minutul 11, dintr-o poziție ideală.
În minutul 16, echipa lui Ten Hag a deschis scorul, la capătul unei faze care a făcut șah mat apărarea lui Liverpool. Jadon Sancho a fost cel care a marcat, nu înainte de a-l ridiculiza pe Milner cu o fentă de clasă.
Echipa lui Klopp a echilibrat apoi disputa, dar prima mare ocazie de egalare a venit abia în minutul 41, când Bruno Fernandes a fost aproape de un autogol de cascadorii râsului. Portughezul a degajat greșit, dar a avut noroc că pe traiectorie se afla Martinez, care a îndepărtat pericolul și la pauză s-a intrat cu avantajul minim al gazdelor.

Manchester United - Liverpool 2-1 | "Diavolii", prima victorie după 4 ani în fața marii rivale, în Premier League

Statistica spunea că Man United nu a pierdut niciodată un meci contra lui Liverpool în era Premier League atunci când a condus la pauză (17 victorii și 3 egaluri în 20 astfel de situații), iar "cormoranii" nu au reușit să o dea peste cap.
United a început perfect și repriza secundă, iar Rashford a făcut 2-0 în minutul 53. Acesta a fost lansat ideal de Martial și l-a învins pe Alisson cu o execuție sigură. Prin această reușită, Rashford a pus capăt unei secete care data din ianuarie. Mai exact, atacantul nu mai marcase de 997 de minute, conform statisticienilor de la Opta.
Liverpool nu și-a revenit "din pumni", iar Rashford a fost la un pas de 3-0 în minutul 56, dar de această dată Alisson a avut o intervenție salvatoare. "Cormoranii" au mizat apoi totul pe cartea atacului și au petrecut mult timp în jumătatea adversă, iar apărarea lui United a cedat. În minutul, De Gea a avut un reflex extraordinar la un șut al lui Fabio Carvalho, dar Salah a fost pe fază și a redus din diderență cu o lovitură de cap din apropierea porții.
A fost al 4-lea meci consecutiv în care egipteanul marchează pe Old Trafford și al 10-lea în total contra lui United, dar de această dată reușita nu a fost utilă echipei sale. Salah l-a depășit pe Steven Gerrard în topul jucătorilor din istoria lui Liverpool care au marcat cel mai mult contra lui United. De asemenea, United a devenit echipa împotriva căreia Salah a marcat cele mai multe goluri în carieră.
Finalul a fost unul palpitant, cu Liverpool asaltând careul advers din toate direcțiile. United s-a apărat eroic și a rezistat până la final, obținând o victorie uriașă, poate nesperată pentru cei mai mulți dintre fani.
Manchester United și-a învins marea rivală în Premier League pentru prima dată după 4 ani, iar Ten Hag are liniștea necesară pentru a continua reconstrucția echipei. De partea cealaltă, Liverpool rămâne cu două puncte în 3 etape și se poate vorbi deja despre o criză la formația lui Klopp.
În etapa a 4-a din Premier League, Man United se va deplasa pe terenul lui Southampton, iar Liverpool va primi vizita nou-promovatei Bournemouth.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo