Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United, "îngropată" de De Gea! "Diavolii" mai au un punct peste Liverpool și pot rata UCL

Cristian Mihală

Publicat 07/05/2023 la 22:57 GMT+3

Manchester United a pierdut pe terenul lui West Ham, scor 1-0 pentru "ciocănari" și e într-o situați foarte grea. La un moment dat sigură pe locul de Champions League, trupa lui Ten Hag mai are un singur punct avans față de Liverpool.

De Gea a comis una dintre cele mai mari gafe ale carierei, cu West Ham

Credit imagine: Eurosport

Manchester United are un sezon de coșmar în deplasare, împotriva formațiilor de top din Anglia. Din cele 8 partide jucate "afară" contra adversarelor care se află în prima jumătate a clasamentului, băieții lui Ten Hag nu au câștigat vreun meci (1 egal - 7 înfrângeri, golaveraj 8-28).
Acum însă în față era West Ham, o formație cu rezultate modeste în actuala stagiune, iar "diavolii" voiau să facă uitată partida cu Brighton, pierdută dramatic la mijlocul acestei săptămâni.
Excelent în ultimele două sezoane, când și-a scăpat echipa de la multe reușite, De Gea are un final de stagiune de coșmar. Azi, portarul spaniol și-a "îngropat" echipa, permițându-i lui Benrahma să marcheze cu un șut telefonat, de la 22 de metri. A fost o eroare de începător pentru goalkeeperul iberic, nici lui nevenindu-i să creadă cum a respins în poartă un șut atât de slab.
De Gea a comis a 4-a eroare care duce la un gol al adversarilor în acest sezon, în toate competițiile. Doar Hugo Lloris a mai comis atâtea greșeli care au dus la reușite pentru oponenți.
Pe finalul primei reprize, West Ham a cerut penalty, la un henț ce a părut evident la Lindelof. Suedezul și-a mărit suprafața corpului cu mâna și a respins balonul care îl căuta pe Antonio, dar arbitrul Peter Bankes a lăsat jocul să continue. VAR-ul nu a intervenit, spre disperarea "ciocănarilor".
În repriza a doua, United a dominat teritorial, dar la nivelul ocaziilor de a marca situația a fost echilibrată. Gazdele au mai reușit să trimită o dată mingea în poarta lui De Gea, prin Soucek, dar golul a fost anulat pentru un offside.
De notat că United nu a mai reușit să întoarcă un rezultat de 0-1 în deplasare de aproape doi ani, de la un meci cu Aston Villa. Formația de pe Old Trafford rămâne pe 4 după acest eșec, dar mai are un singur punct avans față de Liverpool ("diavolii" au și o restanță). Victoria înseamnă enorm pentru West Ham, care venea după 3 eșecuri la rând. Băieții lui David Moyes au urcat pe 15 și au 7 puncte avans față de prima formație care se află pe poziție retrogradantă, Nottingham Forest.

Lui Manchester United îi poate scăpa printre degete locul de Champions League

United mai are în prezent doar 1 punct avans față de Liverpool, dar are și un meci mai puțin disputat. Periculoasă ar fi, în teorie, și Brighton, care are cu două meciuri mai puțin decât "diavolii", dar formația lui De Zerbi are un final infernal, în care întâlnește Arsenal, City și Newcastle, dar și două formații care se luptă pentru salvarea de la retrogradare (Everton și Southampton). Ca atare, "pescărușii" au șanse minime să obțină suficiente puncte, astfel încât să conteze cu adevărat în lupta pentru locul 4.
"Nu mai avem nicio șansă să obținem un loc de Champions League, să nu visăm", spunea Klopp după victoria din weekend, contra lui Tottenham. Între timp, "diavolii" s-au încurcat de două ori și datele problemei sunt altele.
United are de jucat 3 meciuri din ultimele 4 pe teren propriu, împotriva unor formații fără obiectiv. Old Trafford a fost o adevărată fortăreață în acest sezon, "diavolii" pierzând un singur meci jucat pe teren propriu (12 victorii din 16 partide). În consecință, dacă se vor impune contra lui Fulham, Chelsea și Wolves, în Teatrul Viselor, pe final de sezon, jucătorii lui Ten Hag ar trebui să nu rateze Liga Campionilor. Totuși, după cum a arătat echipa în ultima perioadă, există un mare dubiu cu privire la punctele care se mai pot obține în acest final de stagiune.
Programul formațiilor care se luptă pentru locul 4 în Anglia
Etapa 35
  • Brighton - Everton
Etapa 36
  • Manchester United - Wolves
  • Leicester - Liverpool
  • Arsenal - Brighton
Etapa 37
  • Bournemouth - Manchester United
  • Liverpool - Aston Villa
  • Brighton - Southampton
Etapa 38
  • Manchester United - Fulham
  • Southampton - Liverpool
  • Aston Villa - Brighton
Meciuri restante
  • Brighton - Manchester City
  • Manchester United - Chelsea
  • Newcastle - Brighton
Clasamentul în Premier League
1. Manchester City - 82 puncte (34 jocuri)
2. Arsenal - 81 (35)
3. Newcastle - 65 (34)
4. Manchester United - 63 (34)
5. Liverpool - 32 (35)
6. Brighton - 55 (32)
Max Verstappen a plecat doar de pe poziția a 9-a
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo