Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United pierde în fața lui Brighton. Ten Hag, debut de coșmar în Premier League

Andrei Nicolae

Actualizat 07/08/2022 la 17:56 GMT+3

Trupa de pe Old Trafford începe slab sezonul de Premier League, după o înfrângere în fața lui Brighton, scor 1-2. Pascal Gross a fost eroul oaspeților cu o dublă reușită în prima repriză.

Pascal Gross festeggia con i compagni il gol realizzato nella partita tra Brighton e Manchester United, Premier League 2022-23

Credit imagine: Getty Images

United a început partida fără Ronaldo în primul 11 și a fost prima care a pus probleme în ofensivă. În minutul 7, Bruno Fernandes a preluat bine o minge respinsă, însă a șutat mult peste poarta lui Sanchez.
Cele două echipe nu au mai produs nimic în atac până în minutul 30, când Brighton a deschis surprinzător scorul. Trossard l-a găsit bine pe Welbeck cu o pasă în adâncime, iar britanicul i-a pasat lui Gross, care a începlinit o formalitate din fața porții.
Echipa care a încheiat sezonul trecut de Premier League pe locul nouă a punctat din nou prin jucătorul neamț în minutul 39. March a șutat spre poarta lui De Gea, ibericul nu a respins foarte bine, iar Gross a fost la locul potrivit și a majorat avantajul lui Brighton.
Scorul la pauză a fost 2-0 în favoarea trupei lui Graham Potter, iar Erik ten Hag era așteptat de suporterii lui United să schimbe ceva în tactica echipei sale. United a ieșit mai bine de la cabine și a fost mult mai activă în ofensivă decât în prima parte a jocului.

United a pus probleme în a doua repriză

Cristiano Ronaldo a fost introdus de Ten Hag în minutul 54, pentru a încerca să aducă un gol nesperat pentru trupa din Manchester. Marcus Rashford a ratat incredibil în minutul 60 din fața porții după ce a primit o pasă de la portughez. În cazul în care atacantul englez ar fi marcat, golul ar fi fost oricum anulat pe motiv de offside la Ronaldo.
Rashford a ratat din nou în minutul 65, după o centrare foarte bună primită din partea lui Bruno Fernandes. Eriksen l-a testat și el pe Robert Sanchez cu un șut de la distanță, însă portarul lui Brighton a fost la post.
United a redus din diferență la faza imediat următoare din corner, în urma unei aglomerații din careul oaspeților, la capătul căreia Mac Allister a trimis mingea în propria poartă. Diogo Dalot l-a testat și el pe Sanchez de la marginea careului, iar spaniolul a respins ezitant.
Mac Allister a fost aproape de a-și lua revanșa după ce a trimis un șut de la distanță care a trecut pe lângă poarta lui De Gea. Nicio echipă nu a mai produs o fază importantă de poartă,iar scorul final a fost 2-1 pentru Brighton.
Erik ten Hag începe cu stângul campania sa la Manchester United și speră să obțină prima victorie etapa viitoare în meciul cu Brentford. Brighton o va întâlni pe teren propriu pe Newcastle.

Brentford a revenit de la 2-0 cu Leicester

Echipa condusă de Brendan Rodgers a remizat cu Brentford, scor 2-2,la capătul unei partide disputate pe King Power Stadium. Castagne a deschis scorul pentru "vulpi" în minutul 33 din corner, din pasa lui Maddison.
Drewsbury-Hall a majorat avantajul pentru Leicester în startul reprizei secunde, după un șut expediat de la distanță care l-a învins pe David Raya. Brentford a redus din diferență în minutul 62 și a intrat din nou în joc grație lui Ivan Toney, care a trimis un șut puternic pe jos.
Dasilva a egalat în minutul 86 cu un șut magnific care l-a învins pe Ward și a obținut pentru echipa sa un punct nesperat. Trupa lui Thomas Frank a reușit astfel să revină de la 2-0 și să obțină un egal. Pentru Leicester, urmează partida cu Arsenal de pe Emirates Stadium.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol