Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United, pregătită să se lupte pentru transferul unui fotbalist dorit și de Real Madrid, City și Liverpool

Bianca Dumitru

Publicat 17/03/2023 la 18:31 GMT+2

Jude Bellingham este unul dintre cei mai râvniți fotbaliști ai momentului. Pe urmele englezului se află cel puțin 3 cluburi de top din Europa, iar jurnaliștii din Anglia au anunțat acum că și Manchester United este pregătită să intre în cursa pentru semnătura mijlocașului.

Manchester United Head Coach / Manager Erik ten Hag answers questions from the media during a press conference at Carrington Training Ground on February 28, 2023 in Manchester, England.

Credit imagine: Getty Images

Jude Bellingham este unul dintre cei mai vânați tineri fotbaliști din lume. Pentru englezul legitimat la Borussia Dortmund se vor duela în perioada de mercato de vara viitoare, printre altele, Liverpool și Real Madrid.
Pe urmele mijlocașului de 19 ani a intrat la începutul acestui an și Manchester City, unde englezul este dorit insistent de Pep Guardiola. Acum, jurnaliștii din Anglia au anunțat că și Manchester United este pregătită să intre în lupta pentru transferul lui Bellingham de la Borussia Dortmund în această vară.
Nemții vor în schimbul englezului circa 125 de milioane de euro, iar câteva cluburi europene sunt dispuse să plătească acest preț. Cei de la United ar avea nevoie de o creștere a bugetului de transferuri pentru a se putea înscrie în cursa pentru semnătura fotbalistului, dar cert este că șefii de pe Old Trafford sunt interesați de această mutare.
"Rămâne de văzut dacă United intră oficial la licitație, având în vedere bugetul de transfer care urmează să fie pus la dispoziția lui Erik ten Hag în această vară, dar există un interes real.
Manchester City se află în cursa puternică pentru Bellingham – alături de Liverpool și Real Madrid –, iar Manchester United și-a înregistrat acum interesul. Chelsea nu a exclus posibilitatea de a face o ofertă, dar acceptă că nu se numără printre favoritele pentru semnătura lui Bellingham.
A existat un sentiment în lumea fotbalului că Bellingham ar putea favoriza un transfer pe Anfield, dar alte cluburi nu acceptă acest lucru și discuțiile sunt în desfășurare.
Borussia Dortmund insistă că încă mai vrea să-l păstreze pe Bellingham, cel puțin pentru un sezon, și că nu este sigur că mijlocașul va pleca la sfârșitul acestei stagiuni", au scris jurnaliștii de la The Telegraph.
Citește și:

Bellingham, influențat de duelul dintre Real Madrid și Liverpool din Champions League?

Real Madrid și Liverpool, două dintre cluburile care îl vor pe Bellingham, s-au înfruntat în optimile Champions League, "galacticii" calificându-se în faza următoare a competiției, cu scorul general de 6-2.
După meciul retur, Rio Ferdinand a spus că cele două rezultate înregistrate între Real și Liverpool pot cântări enorm pentru Jude Bellingham în decizia asupra viitorului său.
De asemenea, fostul fundaș de la Manchester United este de părere că posibilitatea ca echipa lui Jurgen Klopp să rateze prezența în Champions League sezonul viitor îi va face și mai dificilă misiunea de a îl convinge pe tânărul de 19 ani să vină pe Anfield:
"Eu cred, dacă el se uită, stă și se gândește: 'Dacă Real Madrid și Liverpool mă vor, e un singur loc în care mă pot duce'. Iar Liverpool riscă să nu termine pe un loc de Champions League. Ca jucător, asta nu are legătură cu credința mea pentru United sau cu Liverpool, stai și îți spui: 'Văd mai multe trofee la Madrid'", a spus Rio Ferdinand.
Michael Owen, fost jucător la Liverpool și Real Madrid, a fost de acord cu Rio Ferdinand, spunând că echipa lui Jurgen Klopp se află într-o perioadă de reconstrucție, iar acest lucru poate fi un minus pentru un star precum Jude Bellingham:
"Sunt de acord. Dacă ești Jude Bellingham și ai o mulțime de cluburi pe urmele tale, iar Liverpool se află în reconstrucție acum, s-ar putea ca Liverpool să nu fie alegerea cea mai bună pentru el.
Îngrijorarea este că, dacă Liverpool nu ajunge în Champions League, atunci nu mai este la fel de atrăgătoare. Probabil nu vor avea nici suficienți bani pentru a intra în cursa asta", a declarat Owen.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo