Articol scris de Dani Morar
Manchester United s-a făcut de rușine după ce a încasat 4 goluri de la Brentford într-o singură repriză. Perioada de reconstrucție despre care se vorbea și pe care Erik ten Hag trebuia să o ducă la bun sfârșit pare să nici nu fi început. Antrenorul venit de la Ajax are mai mult de lucru decât și-ar fi imaginat, iar lucrurile merg din rău în mai rău. Pe lângă faptul că a scos mingea din poartă de 4 ori în prima repriză, De Gea a greșit și el decisiv la două dintre goluri.
O statistică uluitoare a ieșit la iveală în presa din Anglia, de unde ne putem da seama de perioada neagră prin care trece United, dar și de lipsa de dorință a jucătorilor. Cei de la Manchester United au alergat doar 95,6 km, față de 109,4 km alergați de jucătorii de la Brentford, conform Daily Mail. O diferență de 14 km care înseamnă enorm pentru ritmul la care se joacă în Premier League.
Premier League
United suferă după deplasarea din Moldova! Ce au pățit "diavolii roșii" după meciul de la Chișinău
19/09/2022 LA 13:21
Planul de joc al lui ten Hag se învârte în jurul pregătirii fizice și a muncii din teren, însă acest lucru nu s-a văzut deloc la meciul de ieri. Dorința jucătorilor a lipsit, iar sursa citată scrie despre o lipsă de angajament care e completată de o stare de "lene" pe teren.
Sprinturile și pressing-ul făcut sunt alte capitole la care Brentford i-a surclasat pe cei de la United. 90 de sprinturi au realizat jucătorii gazdelor, în timp ce elevii lui ten Hag au făcut doar 65. Formația de pe Old Trafford a făcut presiune doar de 7 ori în jumătatea adversă, fiind bătuți și la acest capitol de către Brentford, care a făcut pressing de 21 de ori.
Citește și:

Erik ten Hag a egalat un record negativ vechi de 101 ani

Tehnicianul lui United a reușit o performanță negativă incredibilă. De 101 ani un antrenor nou instalat pe banca "diavolilor" nu a mai pierdut primele două meciuri ale sezonului. În runda următoare, United va da piept cu rivalii de la Liverpool, iar startul dezastruos de sezon poate continua. Formația lui Jurgen Klopp a spulberat-o pe Manchester în sezonul trecut, cu 5-0.
"Noi transferuri? Da. Avem nevoie de jucători noi și de jucători care să aibă calitate. O să încercăm să-i convingem să vină la noi. Doar împreună putem trece peste această perioadă grea. Antrenorul are principala responsabilitate și-mi asum asta.
Am fost foarte slabi, nu trebuie să fie așa. Jucătorii trebuie să-și asume și ei responsabilitatea, să se uite în oglindă și să-și facă autocritica. Sper ca pe viitor lucrurile să se schimbe", a spus Erik ten Hag după meci.
Premier League
Manchester United i-a stabilit bugetul de transferuri lui Ten Hag! Cât va putea cheltui în iarnă
15/09/2022 LA 16:32
Premier League
Erik ten Hag, încântat de un jucător de la United după victoria cu Arsenal: "Va fi o amenințare"
04/09/2022 LA 19:43