Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Măsură unică propusă de managerii din Anglia! Cer o regulă revoluţionară în fotbal

Cristian Mihală

Publicat 26/02/2024 la 11:13 GMT+2

Antrenorii din Premier League lucrează la un proiect prin care să se introducă o nouă regulă în fotbal, care să îi protejeze: tehnicienii să nu mai poată fi demiși în timpul sezonului, echipele având dreptul să renunțe la serviciile lor doar în perioadele de mercato.

Pochettino, Ten Hag - Tottenham Hotspur-Ajax - Champions League 2018/2019 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Managerii din Anglia fac front comun și propun o nouă regulă, care să le ofere mai multă liniște pentru a-și face treaba la echipele de club. Tehnicienii vor să aibă același statut cu jucătorii și să poată fi dați afară sau să părăsească cluburile pe care le antrenează doar în cele două perioade de mercato ale anului: în ianuarie și în vară.
"În contractele fotbaliştilor există stipulat clar că nu pot părăsi un club în timpul sezonului, vrem să fie la fel şi în cazul nostru", a dezvăluit un manager din Premier League, sub protecţia anonimatului, pentru The Sun.

Antrenorii vor să se protejeze şi de problemele cauzate de sănătatea mintală

Măsura ar fi una care să îi protejeze pe tehnicieni atât din punct de vedere al meseriei, putând să îşi facă mult mai bine treaba fără presiune, dar şi din punct de vedere mental. Ten Hag sau Pochettino trebuie să trăiască etapă de etapă cu perspectiva demiterii la orizont, presa din Anglia vehiculând la fiecare câteva zile nume de posibili antrenori pentru United, respectiv Chelsea. Un astfel de climat afectează sănătatea mintală a antrenorilor, susţin managerii din Premier League.
În sezonul trecut din cel mai bun campionat al lumii, nu mai puţin de 12 tehnicieni au fost schimbaţi în timpul sezonului, Chelsea şi Leeds optând pentru modificarea configuraţiei băncii tehnice în două rânduri.
În stagiunea în curs, rata demiterilor a scăzut, doar Paul Heckingbottom (Sheffield United) şi Steve Cooper (Forest) fiind daţi afară. Lor li se adaugă Julen Lopetegui (Wolves), care aparent a părăsit gruparea de pe Molineux de comun acord, şi Roy Hodgson. Acesta a avut o problemă medicală şi nu a mai putut continua pe banca lui Palace, dar veteranul tehnician era în pericol să fie dat afară de londonezi din cauza rezultatelor mult sub aşteptări.
În ligile inferioare din Anglia, problema rămâne însă una sensibilă, 29 de antrenori fiind schimbaţi în acest sezon în Championship, League One şi League Two.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo