Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Care sunt țintele din mercato ale lui Mauricio Pochettino, după numirea la Chelsea

Marian Ursescu

Actualizat 14/05/2023 la 09:53 GMT+3

Șefii londonezilor discută deja cu el despre recrutarea de jucători. Lautaro Martinez, Declan Rice, Alexis Mac Allister și Emi Martinez sunt țintele pe Stamford Bridge

Mauricio Pochettino

Credit imagine: AFP

Chelsea l-a ales pe Mauricio Pochettino ca noul său antrenor pentru sezonul viitor și lucrează cu el la recrutarea jucătorilor, singurul aspect care se ia în considerare acum fiind momentul exact în care va face anunțul. Pochettino îl va aduce cu el pe asistentul Jesus Perez, precum și echipa sa obișnuită de antrenori, dar nu va începe oficial în funcție până la finalul sezonului, anunță Daily Mail.
Pochettino și directorii sportivi ai clubului, Laurence Stewart și Paul Winstanley, discută despre îmbunătățirile care trebuie aduse echipei, urmând ca în vară să fie semnați un atacant, un mijlocaș și un portar, în ciuda necesității de a vinde și jucătorii excedentari pentru a echilibra conturile.

Lautaro Martinez, prima țintă!

Argentinianul Lautaro Martinez, de la Inter, este cea mai probabilă țintă de atacant central. La fel ca multe cluburi, Chelsea este interesată de Victor Osimhen, deși scoaterea lui de la Napoli va fi problematică. Chelsea l-a semnat deja pe Christopher Nkunku pentru 63 de milioane de lire sterline de la RB Leipzig.
Chelsea îl dorește în continuare pe Declan Rice, dar se va confrunta cu o concurență acerbă cu Arsenal pentru semnătura sa și, de asemenea, cu Liverpool pentru a-l semna pe Alexis Mac Allister de la Brighton. Emiliano Martinez de la Aston Villa ar fi o opțiune pentru portar.
Pochettino vrea să-l convingă pe Mason Mount să rămână. Jucătorul lui Chelsea mai are doar un an de contract și nu a acceptat încă oferta de prelungire a lui Chelsea, în timp ce va discuta cu revenitul Romelu Lukaku, în prezent împrumutat la Inter, pentru a se asigura dacă poate face parte din echipa lui Chelsea în sezonul viitor.
Fiul lui Pochettino, Sebastian, antrenorul de portari Toni Jimenez și antrenorul secund Miguel D'Agostino sunt așteptați să se alăture echipei de antrenori.

Laurence Stewart și Paul Winstanley conduc clubul

Discuțiile au fost extinse și detaliate în ultimele zile și se află acum într-o etapă dezvoltată de remodelare a echipei pentru sezonul următor, după ce se anunță cel mai prost sezon al lui Chelsea din 1994 încoace. Pochettino este acum alegerea proprietarilor Todd Boehly și Behdad Eghbali, dar și a Consiliului de Administrație, după recomandarea lui Stewart și Winstanley.
Pochettino a fost luat în considerare în septembrie ca înlocuitor al lui Tuchel, dar la acel moment, fiind vorba de noi proprietari în fotbalul englezesc, a existat o reticență în a numi un fost antrenor al lui Spurs în funcție, având în vedere rivalitatea istorică dintre cluburi
Proprietarii lui Chelsea reflectă asupra primului lor sezon la conducere, recunoscând că au făcut greșeli.
Deși noii proprietari au fost criticați pentru că au demis-o pe Marina Granovskaia, negociatoarea de transferuri a lui Abramovici, a devenit evident că era imposibil din punct de vedere politic să păstreze un executiv atât de strâns legat de Abramovici cel sancționat, având în vedere războiul din Ucraina.
Petr Cech ar fi putut rămâne, dar a spus clar că dorește să plece atunci când Granovskaia pleca.
O abordare timpurie pentru a-l avea pe fostul guru al transferurilor de la Liverpool, Michael Edwards, la conducere pentru vară a căzut din cauza angajamentelor familiale, ceea ce înseamnă că au rămas inițial fără expertiză.
Se insistă asupra faptului că Boehly nu a dorit niciodată să intre în acea breșă ca director sportiv interimar și este acum încântat să se fi retras pentru a permite lui Stewart și Winstanley să conducă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo