Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Memorabil: jucătorilor lui United le-a fost rușine să se bucure de calificarea în finala FA Cup. Scene ireale

Cristian Mihală

Actualizat 21/04/2024 la 21:54 GMT+3

Manchester United s-a calificat în finala FA Cup, dar jucătorilor lui Ten Hag le-a fost rușine să se bucure, după ce au dat cu piciorul unui avantaj de 3 goluri și au fost salvați de VAR în prelungirile prelungirilor.

Harry Maguire (r.) von Manchester United im Duell

Credit imagine: Getty Images

"Manchester United a arătat precum o formație de Championship în această seară", a spus legendarul fotbalist al lui Sir Alex Ferguson, Roy Keane, dezamăgit încă o dată de fața echipei sale de suflet. Vorbele fostului căpitan al lui United sintetizează perfect o seară de coșmar, care s-a terminat, cu mult noroc, cu o calificare.
Spunem cu mult noroc pentru că adversara, Coventry, nu doar că a revenit de la 0-3, dar a ratat calificarea în finala FA Cup din cauza unei decizii a VAR-ului, care a semnalat offside la un gol marcat dincolo de minutul 120. Poziția jucătorului lui Coventry pare în afara jocului, dar e forma doar de centimetri, astfel că "diavolilor" le-a trecut glonțul pe la ureche.

Jucătorilor lui United le-a fost rușine să se bucure de calificarea în finala FA Cup

La penaltyuri, jucătorii lui Ten Hag au avut sânge rece, deși Casemiro a deschis seria loviturilor de departajare cu o ratare. Lovitura de la 11 metri decisivă a purtat semnătura lui Hojlund, tânărul golgheter danez bucurându-se alături de fani, pentru ca apoi să se întoarcă spre coechipierii pe care îi aștepta să îl îmbrățișeze și să îl felicite. Doar că cei mai mulți dintre fotbaliștii lui United au rămas în centrul de la mijlocul terenului, înțelegând că ar fi ridicol să celebreze cu emfază o calificare obținută astfel. Un mare plus pentru Harry Maguire, căpitanul "diavolilor" dând dovadă de un imens fair-play: el a mers imediat la jucătorii adverși pentru a-i consola pentru înfrângere și pentru a-i felicita pentru dăruirea arătată și pentru capacitatea de revenire.
United a ajuns la 29 de goluri încasate în toate competițiile, în 2024, deși a jucat doar 17 partide.
Într-o notă pozitivă, United poate termina cu un trofeu un nou sezon dezastruos. "Diavolii" au acces în a 22-a finală de FA Cup din istorie, depășind-o pe Arsenal, drept formația care a jucat de cele mai multe ori cu trofeul "pe masă".
Ten Hag, antrenor care va fi demis în vară de pe Old Trafford, se poate consola cu faptul că a calificat echipa în a 3-a finală de Cupă, în 3 sezoane. La acest nivel, "diavolii" au un procentaj de 94,7% meciuri câștigate cu olandezul pe bancă. Doar că lipsa de rezultate în Premier League și în Europa îl vor determina pe Jim Ratcliffe să aducă un alt tehnician în vară.
În finala FA Cup, United va pleca având șansa a doua contra lui City, care, eliminată din UCL, va dori să facă dubla campionat - Cupa Angliei. Ultimul act al competiției va avea loc pe Wembley, pe 25 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo