Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Mi-am încălcat promisiunea!". Cum a făcut Klopp o echipă fără 10 jucători să marcheze 4 goluri în 45 de minute

Cristian Mihală

Actualizat 22/02/2024 la 08:16 GMT+2

Jurgen Klopp a jucat "cartea Barcelona" pentru a-şi mobiliza echipa în pauza duelului de aseară cu Luton. "Cormoranii" au fost conduşi la pauză de nou-promovată, dar au făcut o a doua repriză de vis, marcând de 4 ori.

Jurgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

În ciuda faptului că a jucat fără 10 fotbalişti (majoritatea titulari), Liverpool a reuşit să obţină 3 puncte mari contra unei echipe imprevizibile, care o învinsese de curând cu 4-0 pe Brighton şi reuşise un 4-4 spectaculos pe terenul lui Newcastle.
La pauza duelului de aseară, gazdele s-au văzut conduse, dar Jurgen Klopp a ştiut să găsească discursul corect în vestiar, la pauză. Germanul s-a folosit de exemplul dat de returul cu Barcelona, de acum 5 ani, din Liga Campionilor. În 2019, după 0-3 pe Camp Nou, Liverpool a revenit incredibil în returul semifinalei UCL cu Barcelona, impunându-se cu 4-0 pe Anfield
"Le-am spus jucătorilor acum câteva luni că nu voi mai folosi niciodată meciul cu Barcelona drept exemplu, dar în această seară mi-am încălcat promisiunea", a dezvăluit managerul german după succesul de aseară.

Klopp, despre situaţia lui Mo Salah şi Darwin Nunez

Deşi fericit după succesul cu Luton, Klopp nu a avut cele mai bune veşti când a venit vorba despre recuperările lui Mo Salah şi Darwin Nunez. Se părea că cei doi doar au fost protejaţi aseară, în perspectiva disputei cu Chelsea, însă lucrurile nu sunt atât de simple.
"Nu ştim dacă vor putea juca împotriva lui Chelsea (n.r. în finala Cupei Ligii), le monitorizăm situaţiile zi după zi", a anunţat neamţul.
La final, Klopp l-a îmbrăţişat pe Jayden Danns, atacantul de 18 ani pe care l-a debutat aseară, iar tehnicianul lui Luton, Rob Edwards, a ţinut să întrerupă momentul pentru a îi comunica germanului un fapt interesant. În ciuda faptului că are doar 41 de ani, antrenorul nou-promovatei a jucat împotriva tatălui lui Jayden, Jason. Klopp s-a amuzat copios pe seama acestui detaliu, după cum puteţi vedea mai jos.
Liverpool a câştigat 22 de puncte în acest sezon din poziţie de formaţie condusă, mai mult decât oricare altă echipă din Premier League. Din 2008-2009 "cormoranii" nu au mai reuşit să întoarcă soarta atât de multor meciuri, după ce s-au aflat în dezavantaj pe tabela de marcaj.
Odată cu reuşita de aseară, Luis Diaz, al cărui tată a fost în tribună, a ajuns la 10 goluri pentru Liverpool în acest sezon. Nu mai puţin de 5 jucători ai lui Klopp au trecut de bariera celor 10 reuşite în această stagiune.
Liverpool se menţine lider în Premier League, cu 4 puncte peste Manchester City, care are un joc mai puţin disputat, şi îşi îndreaptă acum atenţia spre primul trofeu al sezonului. "Cormoranii" joacă duminică, pe Wembley, împotriva lui Chelsea în finala Cupei Ligii Angliei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo