Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, revenire spectaculoasă cu Luton! "Cormoranii", performanță unică în top 5 campionate, în acest sezon

Dani Morar

Actualizat 21/02/2024 la 23:27 GMT+2

Liverpool s-a distanțat din nou la 4 puncte de Manchester City, grație victoriei cu Luton, scor 4-1, din etapa a 26-a din Premier League. "Cormoranii" au fost conduși la pauză, dar au avut puterea de a reveni și de a stabili o performanță unică printre cele mai puternice campionate din Europa.

Liverpool's Dutch defender #04 Virgil van Dijk celebrates after scoring his team first goal during the English Premier League football match between Liverpool and Luton Town at Anfield in Liverpool, north west England on February 21, 2024

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a avut emoții timp de o repriză împotriva lui Luton, dar a făcut o repriză secundă foarte bună, în ciuda numeroaselor absențe, impunându-se cu scorul de 4-1. Jurgen Klopp a fost nevoit să utilizeze o formulă improvizată, cu mai mulți jucători tineri.
"Cormoranii" au avut ocazia de a da lovitura repede, după doar 5 minute de joc. Elliot l-a servit pe Luis Diaz, dar columbianul a trimis pe lângă dintr-o poziție foarte bună, de la aproximativ 16 metri.
Luton a deschis scorul spre surprinderea tuturor, în minutul 12. Chong a șutat spre poarta lui Kelleher, iar portarul lui liverpool a greșit, mingea ajungând la Ogbene, care a împins mingea în poartă, cu o lovitură de cap.
Până la pauză, Gravenberch a mai irosit o șansă de a marca pentru Liverpool, astfel că s-a intrat la cabine cu 0-1 și mari emoții pentru repriza a doua.
Echipa lui Jurgen Klopp a avut nevoie de doar 10 minute după pauză pentru a reface egalitatea. Alexis Mac Allister a centrat în zona careului mic după un croner, iar Van Dijk a atacat mingea perfect și a trimis în plasă.
Începând cu sezonul 2018-2019, olandezul a înscris 18 goluri în Premier League, cu minim 4 mai multe decât oricare alt fundaș din campionat. 12 dintre acestea au venit pe Anfield, devenind apărătorul cu cele mai multe goluri pentru Liverpool pe teren propriu.
Gazdele au preluat conducerea după doar 3 minute. Mingea a fost recuperată după un aut a lui Luton în apropierea propriului careu, iar Mac Allister a trimis în fața porții pentru Gakpo, care a marcat cu capul.
Odată cu golul marcat de Gakpo, Liverpool a stabilit un record greu de egalat în top 5 campionate europene. A devenit singura echipă care dă cel puțin 5 jucători cu minim 10 goluri marcate în campionat (Salah, Nunez, Diaz, Jota și Gakpo).
Liverpool a făcut 3-1 cu 20 de minute înainte de final. Echipa a făcut un pressing fantastic, iar Robertson a recuperat și mingea a ajuns la Diaz, care a marcat simplu.
S-a terminat 4-1, după ce Elliot a marcat și el iar Manchester City rămâne la 4 puncte în spate, dar cu un meci în minus
Citește și:

Liverpool – Luton: Echipele de start:

  • Liverpool: Kelleher - Bradley, Quansah, van Dijk, Gomez - Mac Allister, Endo, Gravenberch - Elliott, Gakpo, Diaz
Rezerve: Adrian, Clark, Danns, Gordon, Konate, McConnell, Nyoni, Robertson, Tsimikas
Antrenor: Jurgen Klopp
  • Luton Town: Kaminski - Mengi, Osho, Bell - Ogbene, Lokonga, Barkley, Doughty - Morris, Woodrow, Chong
Rezerve: Berry, Burke, Clark, Kabore, Krul, Mpanzu, Nelson, Potts, Townsend
Antrenor: Rob Edwards.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo