Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mudryk a doborât deja un record în Premier League! Ce a realizat la debutul pentru Chelsea

Alex Masgras

Publicat 24/01/2023 la 17:30 GMT+2

Mykhailo Mudryk a debutat la Chelsea în partida de pe Anfield cu Liverpool. Introdus de Graham Potter în repriza secundă, ucraineanul a doborât deja recordul de viteză din Premier League din acest sezon, ajungând la o viteză de 36,63 km/h.

Mykhailo Mudryk of Chelsea looks on during the Premier League match between Liverpool FC and Chelsea FC at Anfield on January 21, 2023 in Liverpool, England

Credit imagine: Getty Images

Mykhailor Mudrik, transferul de 100 de milioane de euro al lui Chelsea din această iarnă, și-a făcut debutul în Premier League în repriza secundă a derby-ului cu Liverpool de pe Anfield. Noua achiziție a impresionat în prima sa partidă cu driblingurile sale, dar și cu viteza sa.
În prima sa partidă în Premier League, Mudryk a doborât deja un record. Ucraineanul a doborât recordul de viteză din Premier League din acest sezon, după ce a ajuns la o viteză de 36,63 km/h.
Recordul anterior fusese stabilit în luna noiembrie, atunci când Anthony Gordon de la Everton ajunsese la o viteză de 36,61 km/h.
În acest top se mai află Darwin Nunez (36,53 km/h), Erling Haaland (36,22 km/h) și Denis Zakaria (36,09 km/h).
Viteza impresionantă a lui Mudryk nu reprezintă o noutate. În grupele UEFA Champions League el se află pe primul loc în acest top, alături de Ousmane Demebele, amândoi ajungând la 36,53 km/h în această competiție.
Mudryk a avut un sezon foarte bun la Shakhtar, înainte de transferul la Chelsea. Jucătorul dorit și de Arsenal a marcat 7 goluri și a oferit 6 pase de gol în campionatul din Ucraina în 12 partide, în timp ce în UEFA Champions League, el a marcat 3 goluri și a oferit 2 pase de gol în 6 partide.
Citește și:

Mudryk, lăudat după debutul la Chelsea

Fostul căpitan al lui Liverpool, Steven Gerrard, a comparat rapid ceea ce a văzut la extrema ucraineană, împotriva fostei sale echipe, cu calitățile fostului jucător de la Bayern Munchen, olandezul Arjen Robben. "Dacă aș fi un fan al lui Chelsea, aș fi extrem de entuziasmat de Mudryk, pentru că a fost o apariție foarte puternică pe partea laterală", a declarat Gerrard pentru BT Sport.
"Arată ca o adevărată afacere. Mi-a amintit puțin de Arjen Robben. Jocul său de picioare, cât de rapid este, cum manipulează mingea, aș fi foarte încântat dacă aș fi în locul lui Chelsea!", a mai spus Gerrard.
Ferdinand, legendarul apărător al lui Manchester United, a analizat momentele de interes individual ale primei experiențe a lui Mudryk în fotbalul englezesc și a insistat asupra faptului că semnarea sa este un "moment emoționant pentru fanii lui Chelsea".
"Am văzut cu toții o viteză explozivă, dar am văzut și decizii în ultima treime și mult calm în alergare. Aceste calități îl fac înfricoșător pentru un fundaș de poziție", a spus Ferdinand.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo