Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Noul super-star din Premier League: "Conduce mingea cu stângul ca Messi și Maradona! Piciorul lui e baghetă magică"

Cristian Mihală

Actualizat 28/10/2022 la 11:21 GMT+3

Wes Brown, fotbalistul care a evoluat între 1996 și 2011 pe Old Trafford, e impresionat de Antony, jucător care a impresionat de la transferul la United. Fostul fundaș l-a comparat pe brazilian cu Messi și Maradona, deși cel mai mult s-ar asemăna la stil cu Arjen Robben.

Maradona coached Messi at Argentina (pictured during the 2010 World Cup)

Credit imagine: Getty Images

Manchester Untied a făcut în această vară al doilea cel mai scump transfer din istoria sa, achiziționându-l pe Antony de la Ajax pentru suma de 95 de milioane de euro.
Sud-americanul a strălucit sub comanda lui Ten Hag în tricoul "lăncierilor" și a demonstrat că pariul făcut de tehnicianul olandez e unul câștigător. Deși a venit în cel mai puternic campioant din lume, Premier League, Antony s-a adaptat imediat, devenind primul jucător din istoria lui United care marchează în fiecare din primele sale 3 meciuri în tricoul "diavolilor".

Wes Brown se "predă" în fața geniului lui Antony

Extrem de tehnic, agil și cu o viteză fantastică, Antony apare des la finalizare, dar își și ajută colegii cu centrări excelente. Wes Brown, fostul mare fundaș al lui Manchester United, e încântat de calitatea avută de brazilianul care se anunță una dintre marile vedete ale Mondialului din Qatar.
"Conduce mingea cu stângul ca Messi și Maradona! Piciorul stâng este ca o baghetă a unui magician, are o îndemânare mare, un calm extraordinar.
Arjen Robben este probabil cea mai bună comparație, întotdeauna obișnuia să intre din extrema dreaptă în centru și rareori nu i-a mers. Pur și simplu e încrezător în ceea ce face și uneori este greu de marcat", a declarat Wes Brown în presa din Anglia, citat de goal.com.
Produs al lui Sao Paolo, Antony a fost ochit de scouterii lui Ajax, care l-au transferat în 2020. După doar 2 ani, olandezii au reușit să îl vândă pentru cea mai mare sumă din istoria lor, după ce în ultimul sezon brazilianul reușise 10 goluri și 8 assisturi în 30 de meciuri jucate. Două dintre reușite (și 4 pase decisive) au venit în Champions League, competiție în care Antony a strălucit sezonul trecut.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo