Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League s-a relansat! Manchester City depinde doar de ea pentru a-i "fura" titlul lui Arsenal

Cristian Mihală

Actualizat 10/04/2023 la 08:48 GMT+3

Arsenal rămâne favorita la titlu în Premier League, după consumarea etapei 30, dar acum diferenţa dintre "tunari" şi Manchester City a scăzut la 6 puncte. Haaland/Co depind doar de ei în acest moment în lupta pentru titlu.

Gabriel Martinelli of Arsenal runs with the ball whilst under pressure from Rodri of Manchester City during the Premier League match between Arsenal FC and Manchester City at Emirates Stadium on February 15, 2023 in London, England

Credit imagine: Getty Images

Liverpool şi Arsenal au remizat, 2-2, într-una dintre cele mai frumoase partide din acest sezon de Premier League. După acest rezultat, Arsenal mai păstrează 6 puncte avans față de City, dar "cetățenii" au un meci mai puțin disputat (o restanţă, acasă, cu West Ham). În plus, returul dintre primele două clasate din Premier League va avea loc pe Etihad, un alt avantaj al trupei lui Guardiola.
Foarte probabil decisiv pentru titlu va fi meciul direct dintre City şi Arsenal, din etapa 33 (26 aprilie). Dacă vor reuşi să câştige acea partidă, campionii din sezonul trecut vor pune o presiune imensă pe jucătorii lui Arteta, care ar putea simţi cum titlul le scapă printre degete, după o stagiune aproape perfectă. Cert e că Manchester City nu mai depinde acum de jocul rezultatelor, depinzând doar de ea să câştige titlul. Astfel, dacă se impun în restanţa contra "ciocănarilor" şi câştigă derbyul cu Arsenal, băieţii de pe Etihad ar urma să urce pe primul loc în clasament.
Dacă ne uităm peste programul celor două echipe, marile provocări par duelurile cu Chelsea şi Brighton. Londonezii mai au un mare hop în disputa de pe St.James' Park, cu Newcastle, formaţie care luptă pentru un loc de Champions League. În ceea ce o priveşte pe City, o deplasare foarte grea va fi cea din ultima etapă, de la Brentford.
Programul lui Arsenal şi City, în Premier League
Etapa 31
  • West Ham - Arsenal
  • Manchester City - Leicester
Etapa 32
  • Arsenal - Southampton
  • Brighton - Manchester City
Etapa 33
  • Manchester City - Arsenal
Etapa 34
  • Arsenal - Chelsea
  • Fulham - Manchester City
Etapa 35
  • Newcastle - Arsenal
  • Manchester City - Leeds
Etapa 36
  • Arsenal - Brighton
  • Everton - Manchester City
Etapa 37
  • Nottingham Forest - Arsenal
  • Manchester City - Chelsea
Etapa 38
  • Arsenal - Wolves
  • Brentford - Manchester City
Meci restanţă:
  • Manchester City - West Ham
În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare în Premier League este golaverajul. Momentan, City stă mai bine la acest capitol (+48, faţă de +43).

Arteta, după Liverpool - Arsenal 2-2

Chiar dacă în multe momente a arătat entuziasmant în prima repriză, londonezii au pierdut controlul unui meci ce părea jucat, spre dezamăgirea lui Mikel Arteta.
"Wow! Ce meci intens! Am avut controlul în prima jumătate de oră, dar nu am știut să profităm de acest lucru. A devenit un meci pe contre, foarte haotic. Liverpool putea înscrie de 3 sau 4 ori, dar și noi am avut ocaziile noastre, astfel că sunt de părere că rezultatul e echitabil.
Puteam să luăm trei puncte și ar fi trebuit să o facem, dacă evoluam tot meciul ca în prima repriză. Meciul a luat o altă turnură însă și trebuie să mergem mai departe și să ne mulțumim cu un punct. Jucătorii trebuie să înțeleagă că trebuie să jucăm la aceeași intensitate tot meciul, pentru că am făcut 30 de minute foarte bune și e păcat că nu am luat cele 3 puncte", a spus Arteta, citat de BBC.
O problemă pentru Arsenal cu Liverpool a fost defensiva, absenţa lui Saliba dovedindu-se extrem de importantă. Astfel, "cormoranii" au avut 19 șuturi spre poarta lui Ramsdale din interiorul careului. În ultimii 20 de ani, nicio altă formație nu a reușit așa ceva în Premier League, contra lui Arsenal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo