Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League, sub lupa unui super-computer! Prezicerile făcute după primele 6 etape ale sezonului

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/09/2022 la 22:19 GMT+3

Lupta din Premier League a început, iar Manchester City pare să aibă o viteză în plus față de restul echipelor, în ciuda faptului că a pierdut 4 puncte. Un super-computer a făcut predicțiile pentru cel mai puternic campionat al lumii, după disputarea primelor 6 etape.

Premier League

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Englezii sunt mari fani ai statisticilor și au utilizat un computer ghidat de inteligența artificială pentru a determina cine va cuceri titlul în Premier League, dar și cine va retrograda la finalul sezonului.
Chiar dacă au realizat acest studiu și înainte de prima etapă a sezonului, britanicii au revenit și au fost curioși ce le va spune computerul după primele 6 etape. Dacă Liverpool era favorită la titlu înainte de startul campionatului, acum Manchester City a primit un procent de 40% să termine prima. Șansele echipei antrenate de Jurgen Klopp la un nou titlu sunt acum de doar 13%.
O mică surpriză a computerului este reprezentată de clasarea lui Manchester United. Conform predicțiilor, "diavolii" nu vor prinde top 4, fiind primii sub această linie. Fanii consideră acest lucru o mică surpriză, în condițiile jocului prestat de United în ultimele meciuri. Ronaldo și compania și-au revenit după startul slab de sezon și speră la primele locuri după transferurile lui Casemiro și a lui Antony.
City, Liverpool, Arsenal și Tottenham sunt echipele care se vor clasa în top 4, conform studiului computerului, date publicate în The Sun. Chelsea ar fi abia pe 6, iar West Ham prinde prima jumătate a clasamentului, clasându-se pe 9.
Citește și:

Bournemouth, Nottingham și Leicester vor retrograda, arată computerul

La lupta la retrogradare au apărut nume noi după disputarea primelor 6 etape. Și aici, computerul și-a schimbat opțiunile dinainte de startul sezonului. Astfel, mașinăria cred că Leicester va retrograda alături de Bournemouth și Nottingham. Înainte de prima etapă, Fulham era văzută ca principală candidată la întoarcerea în Championship, în locul lui Leicester.
Everton și Fulham sunt primele peste linie, dar sunt văzute cu șanse să pice în cel de-al doilea eșalon. La fel este și în cazul lui Southampton și Wolves, ambele cu 20% șanse la retrogradare.
Leeds, Brentford, Aston Villa și Crystal Palace stau fără emoții din acest punct de vedere, conform super-computerului. Nu în ultimul rând, Newcastle și Brighton sunt echipele "intruse" în prima jumătate a clasamentului, printre granzi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo