Claudio Ranieri are în spate o carieră impresionantă de antrenor, dar italianul ajuns la 70 de ani a dezamăgit la ultimele sale echipe. După ce a reușit o adevărată minune în 2016, câștigând Premier League cu Leicester, italianul a avut mai multe eșecuri.
Ultimul dintre ele a fost mandatul de 4 luni la Watford, în sezonul trecut. Ranieri a preluat echipa de pe Vicarage Road în octombrie 2021 și a fost demis în ianuarie 2022, când șansele de a evita retrogradarea erau reduse.
Citește și:
Premier League
Ranieri, înlocuit de un alt veteran! Roy Hodgson, chemat de la "pensie" pentru a o salva pe Watford
25/01/2022 LA 11:43

Ranieri și Hodgson, distruși de un jucător de la Watford

Dan Gosling, mijlocașul lui Watford, l-a arătat cu degetul pe Ranieri, dezvăluind că perioada în care acesta a fost antrenorul echipei a fost una de coșmar și nu exista nicio șansă ca rezultatele să fie mai bune deoarece antrenamentele erau asemănătoare cu cele practicate la copii și juniori.
"Acea perioadă cu Ranieri a fost cu adevărat neplăcută. Antrenamentele pe care le-a făcut, spiritul pe care l-a creat, personalul care a venit cu el – totul a fost pur și simplu mizerabil. Eram nefericiți și asta a făcut totul mizerabil. Am fost surprins că a stat 4 luni. Sunt în fotbal de mult timp, dar nu am trăit niciodată așa ceva. Nu făceam nimic la antrenamente. Dacă faci doar jocuri 5 contra 5, zi de zi, acela nu este fotbal. Este fotbalul copiilor. Ca profesionist, nu înveți nimic din asta.Există un timp și un loc pentru jocul de cinci la 5, evident, dar de obicei sunt jocuri distractive, la sfârșitul unei sesiuni de antrenament. Darfăcând sesiuni întregi de meciuri cinci contra cinci, nu ai cum să câștigi jocuri", a tunat Gosling într-un interviu acordat pentru Watford Observer.
Ranieri a fost înlocuit la Watford cu un alt veteran, Roy Hodgson, dar nici acesta nu a reușit să redreseze lucrurile. Gosling nu l-a menajat nici pe fostul selecționer al Angliei, despre care a spus că are metode învechite de pregătire.
"Pentru a fi corect cu Roy, ceea ce a făcut la antrenamente a fost foarte repetitiv, dar cel puțin au fost situații asemănătoare unui joc de fotbal. Totuși, trebuie să te updatezi puțin. Suntem în 2022", a adăugat Gosling.
Nu în ultimul rând, Gosling i-a luat la țintă pe jucătorii nou veniți la Watford în sezonul trecut, referindu-se în special la Ozan Tufan, care a jucat sub formă de împrumut, fiind jucătorul lui Fenerbahce: "Au fost o mulțime de atitudini rușinoase aici sezonul trecut și acesta este, în cele din urmă, motivul pentru care am retrogradat. Nu era o chestiune de abilitate. Poate că unii jucători nu au atins întotdeauna nivelul de care sunt capabili, dar atitudinea unora a lăsat de dorit.
L-au semnat pe Tufan de la un club turc. A fost aici împrumutat. Credeți că i-a păsat că Watford se prăbușește? Știa că orice s-ar întâmpla, se poate întoarce de unde a venit. Nu jucase niciodată în fotbalul englezesc, nu jucase niciodată în Premier League. Nu era deranjat că echipa a retrogradat. A fost o adevărată rușine, cel mai prost vestiar din care am făcut parte vreodată".
Premier League
S-a anunţat programul Campionatului Mondial al Cluburilor. Chelsea îşi amână două etape
29/11/2021 LA 12:57
Premier League
Şedinţă de urgenţă la Manchester United! Cât şi de ce mai rezistă Solskjaer?
20/11/2021 LA 18:46