Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Salah are 7 goluri și 4 assisturi în acest sezon de Premier League, dar alt jucător al lui Liverpool e mai eficient

Cristian Mihală

Publicat 22/10/2023 la 15:15 GMT+3

Mo Salah are cifre fantastice pe Liverpool în acest sezon, dar un alt fotbalist al lui Liverpool este mai eficient decât el. Darwin Nunez are cel mai bun raport de contribuții la gol în funcție de minutele jucate în acest sezon.

Mo Salah und Darwin Nunez

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a învins sâmbătă cu 2-0 pe concitadina Everton, în primul meci al etapei a 9-a din Premier League, oaspeţii terminând partida cu un jucător mai puţin pe teren. Pe Anfield Road, cele două goluri ale "cormoranilor" au fost înscrise de starul egiptean Mohamed Salah, în minutele 75 (penalty) şi 90+7.
Salah a înscris sau a oferit pasă de gol în fiecare dintre ultimele 13 meciuri din Premier League, pe Anfield. Doar Alan Shearer și Thierry Henry au izbutit mai multe reușite consecutive din acest punct de vedere.
"Regele egiptean", care a fost în cărți pentru un transfer în Arabia Saudită în vară, are 7 goluri și 4 assisturi în acest sezon, fiind al doilea golgheter al Premier League, după Haaland (9 reușite).

Darwin Nunez, eficiență impresionantă pentru Liverpool

Fără îndoială că Mo e cel mai important jucător al lui Klopp, dar trebuie spus că Darwin Nunez are cea mai bună rată de contribuții la goluri, raportat la minutele jucate. Adus sezonul trecut de la Benfica pentru 100 de milioane de euro (bonusuri incluse), uruguayanul nu s-a impus în primul sezon în Premier League.
Acum, însă, are un randament mult mai bun, chiar dacă nu are un statut de titular indiscutabil în echipa lui Klopp. Nici nu ar avea cum, în condițiile în care Salah e punct fix, iar pentru celelalte 2 poziții din atac se mai luptă Diogo Joto, Luis Diaz, Cody Gakpo.
Vârful uruguayan are 3 goluri și 4 assisturi în Premier League, în condițiile în care a evoluat în doar 337 de minute. La aceste cifre se adaugă un gol și o pasă decisivă în Europa League, astfel că Nunez are 1,44 contribuții la gol/90 de minute jucate.
Liverpool a urcat momentan pe locul 3 în clasament, cu 20 de puncte (la un punct de liderul City), în timp ce Everton este pe locul 16, cu 7 puncte.
Pentru "cormorani" urmează duelul de Europa League, cu Toulous, pentru ca apoi să aibă parte de o serie destul de ușoară în campionat: vor întâlni pe Forest, Luton și Brentford, înainte de super-duelul cu Manchester City, de la finalul lui noiembrie (disputa va avea loc pe Etihad).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo