Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scene incredibile între jucătorii lui Chelsea, la 4-0! Pochettino, dezgustat: "E o ruşine"

Cristian Mihală

Publicat 16/04/2024 la 08:41 GMT+3

Chelsea a învins-o cu 6-0 pe Everton, în ultimul meci al etapei de Premier League, dar nici măcar acest scor nu a adus liniştea pe Stamford Bridge. Cole Palmer, Madueke şi Nicolas Jackson s-au contrat dur pentru cine ar trebui să execute penaltyul primit la 4-0.

Piłkarze Chelsea pokłócili się o to, kto ma wykonywać karnego

Credit imagine: Getty Images

Cole Palmer a devenit primul jucător din istoria lui Chelsea care marchează în 7 partide consecutive pe Stamford Bridge, în Premier League. Atacantul a ajuns la 20 goluri în campionat și 24 în toate competițiile în acest sezon, fiind poate singurul pariu câştigător al lui Todd Boehly, care a investit peste 1 miliard de euro în transferuri în ultimele ferestre de mercato.
Englezul şi-a încheiat prestaţia magistrală de aseară (a reuşi un "poker") cu un gol din penalty, în minutul 64, dar scenele care au precedat execuţia au pus-o pe Chelsea într-o lumină proastă. Chiar dacă se luptă pentru titlul de golgheter în Premier League (e pe locul 1, la egalitate cu Haaland), Palmer a avut de dus o muncă de lămurire serioasă pentru a fi lăsat să bată lovitura de la 11 metri. Pentru că Madueke a "arestat" mingea, dorind el să execute, iar în sprijinul său a sărit Nicolas Jackson, care l-a îmbrâncit pe Palmer. În apărarea fostului mijlocaş al lui City a venit Gallagher, parlamentările durând secunde bune şi fiind însoţite de îmbrânceli şi discuţii în contradictoriu.
La final, Pochettino s-a declarat extrem de dezamăgit de scena lipsită de profesionalism în care jucătorii săi au fost protagonişti şi a promis că astfel de imagini care afectează imaginea clubului nu se vor repeta.
"Palmer este executantul nostru de penaltyuri. Aşa ceva nu se va mai întâmpla, nu pot să se comporte ca nişte copii din nou. E o ruşine. Le-am spus jucătorilor că e ultima oară când voi accepta acest tip de comportament, nu este o glumă.
Din nou, foarte clar: Cole Palmer este executantul nostru de penaltyuri", a spus Pochettino la final.
Fostul puşti minune al lui City are procentaj de 100% la loviturile de la 11 metri executate (9 din 9). Doar Yaya Toure, cu 11 penaltyuri din 11, poate fi comparat cu tânărul jucător al "albaştrilor".

Palmer, despre conflictul de la penalty, în Chelsea - Everton 6-0

La final, eroul lui Chelsea a fost întrebat în legătură cu situaţia tenisonată de la penalty şi a încercat să minimizeze confictul, explicând că nu e vorba de vreo tensiune în vestiar.
"Eu sunt executantul şi până la urmă eu am bătut. E grozav că mai mulţi jucători vor să îşi asume responsabilitatea.
Am terminat prin a râde şi a glumi pe seama incidentului, dar managerul a fost foarte categoric şi ne-a spus că astfel de lucruri nu trebuie să se repete", a dezvăluit internaţionalul englez.
De notat că, prin evoluţia sa, Cole Palmare i-a administrat lui Sean Dyche cea mai umilitoare înfrângere din carieră. Niciodată în cele 531 de meciuri în care le-a condus de pe bancă pe Watford, Burnley sau Everton, tehnicianul englez nu pierduse la un asemenea scor.
După 33 de etape, Chelsea a acumulat 47 de puncte şi a urcat pe 9, cu menţiunea că formaţia lui Pochettino are doar 31 de partide jucate. "Albaştrii" sunt la doar 3 puncte distanţă de Newcastle şi United, ocupantele poziţiilor 6-7 în Premier League. De partea cealaltă, Everton va trăi periculos pentru al treilea sezon la rând, având în prezent doar 2 puncte peste Luton, ultima formaţie care ia drumul Championship, conform clasamentului la zi. Totuşi, "caramelele" au ajuns în această situaţie din cauza depunctării de 8 puncte pe care au primit-o.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo