Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Moment fără precedent în Anglia! Niciodată în istoria fotbalului nu a existat așa meci

Cristian Mihală

Actualizat 28/02/2024 la 07:51 GMT+2

Știrile dimineții | Luton - Manchester City 2-6, din optimile Cupei Angliei, a intrat în istorie. Pentru prima oară în fotbal în primele 6 goluri dintr-un meci au fost implicați direct doar 4 jucători.

Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Luton - Manchester City, în cărțile de istorie

Erling Haaland a reușit să marcheze de 5 ori în Luton - City 2-6, devenind primul jucător din ultimii 54 de ani care reușește o asemenea performanță în Cupa Angliei.
Dar partida de aseară a stabilit un alt record unic în istoria fotbalului. Niciodată nu s-a mai întâmplat ca în primele 6 goluri dintr-o partidă să conlucreze doar 4 jucători. La fiecare din reușitele norvegianului pasa decisivă i-a aparținut lui De Bruyne, în timp ce nou-promovata în Premier League a redus din diferență prin Jordan Clark, la ambele goluri assistul fiind reușit de Ross Barkley.
Haaland, care a reușit pentru a doua oară 5 goluri într-o partidă în tricoul lui City, după "manita" din optimile Ligii Campionilor de anul trecut, cu Leipzig (7-0 pentru "Cetățeni"), a ajuns la 79 de reușite în tricoul echipei de pe Etihad, în 83 de partide. Niciun alt jucător din campionatul Angliei nu are mai mult de 49 de goluri în această perioadă.
De notat că o singură dată în istoria fotbalului englez un jucător mai pasase decisiv de 4 ori într-un meci către același marcator. Se întâmpla în septembrie 2020 cânt Tottenham se impunea cu 5-2 pe terenul lui Southampton, iar Kane l-a asistat pe Son la fiecare din cele 4 reușite ale sale. Golgheterul care acum evoluează la Bayern a marcat și el în acel meci, punctând pentru 5-1.
Deși a jucat doar 12 meciuri în acest sezon din cauza accidentărilor, De Bruyne a reușit 11 pase decisive în acest sezon. Doar 4 alți jucători din top 5 campionate din Europa au reușit mai multe assisturi decât marele fotbalist belgian.
Pep Guardiola a declarat că ar vrea ca fotbalistul Kevin De Bruyne să-şi încheie cariera la Manchester City, în condiţiile în care presa britanică a anunţat că mijlocaşul este dorit în Arabia Saudită.
Potrivit The Times, cele mai mari patru cluburi din Arabia Saudită, Al-Hilal, Al-Ittihad, Al-Nassr şi Al-Ahli, pregătesc o ofertă pentru mijlocaş. The Athletic a explicat că Arabia Saudită i-a oferit belgianului nu mai puţin de 70 de milioane de euro pe an pentru a-l convinge să vină.
Întrebat despre aceste zvonuri într-o conferinţă de presă, Pep Guardiola a răspuns că speră să-l vadă pe conducătorul său de joc prelungindu-şi aventura la City.
"Am citit zvonurile, dar nici măcar nu ştiu dacă există o propunere concretă pe masă. Mi-aş dori să rămână aici până la sfârşitul carierei, dar această decizie îi aparţine", a spus tehnicianul spaniol.

2. Tupeu extrem: Jucătorii lui United au cerut liber după înfrângerea cu Fulham

Mai mulţi fotbalişti ai echipei Manchester United au cerut o zi liberă după înfrângerea suferită sâmbătă în faţa lui Fulham (1-2) în campionatul Angliei, scrie marţi cotidianul The Guardian.
Mai mulţi jucători ai lui Manchester United s-au plâns staffului tehnic că vor liber duminică, a doua zi după eşecul cu Fulham, în ciuda faptului că echipa antrenată de Erik ten Hag foloseşte de obicei a doua zi după meciuri pentru încălziri şi analize video.
Solicitarea a fost o surpriză, având în vedere evoluţia insipidă din meciul cu Fulham şi obişnuinţele antrenorului. Ea a fost respinsă de stafful tehnic, care le-a reamintit jucătorilor angajamentele pe care le-au asumat.
Potrivit ziarului citat, se pare că Ten Hag nu a aflat de cererea jucătorilor.
În noiembrie, The Guardian a dezvăluit că o parte din jucătorii lui United au considerat că parcursul slab al echipei în startul stagiunii s-a datorat faptului că Ten Hag a suprasolicitat echipa în presezon. Ei s-au plâns că au început campania simţindu-se la fel de obosiţi ca atunci când au terminat-o pe cea anterioară.
Înfrângerea cu Fulham a venit după cinci victorii consecutive, cea mai bună serie în această campanie inegală a lui United. Ten Hag este monitorizat cu atenţie după ce miliardarul Sir Jim Ratcliffe a devenit coproprietar al clubului. Echipa este pe locul şase în clasament, la opt puncte de Aston Villa, ocupanta locului patru.
Ratcliffe plănuieşte mari schimbări. El a făcut mişcări semnificative, angajându-l pe Omar Berrada pentru a deveni director general şi luându-l pe Dan Ashworth de la Newcastle United pentru a-l înlocui pe John Murtough la conducerea departamentului de fotbal. Presa se aşteaptă să i se ofere un nou rol lui Murtough, care se va gândi dacă îl va accepta.
Înaintea meciului cu Nottingham Forest, din Cupa Angliei, Ten Hag şi-a exprimat susţinerea pentru extrema Antony, după ce l-a folosit acestuia pe foarte tânărul Omari Forson în partida din weekend.
"L-am susţinut mult timp pe Antony. Îi cunosc calităţile extraordinare. Ştiu din trecut că este de neoprit, niciun fundaş nu îl poate opri pentru că este unul dintre cei mai rapizi pe primii 10 metri. Sunt sigur că va performa. Este rezistent, este un caracter şi va lupta, iar eu îl susţin şi acum trebuie să îşi aştepte şansa (...)", a spus olandezul.

3. Nkunku e "blestemat": s-a accidentat din nou

Atacantul francez al lui Chelsea, Christopher Nkunku, s-a accidentat din nou şi va lipsi "trei sau patru săptămâni", a anunţat marţi antrenorul Mauricio Pochettino, fără a preciza natura accidentării.
"Am auzit ieri (n.r. luni) că Nkunku s-a accidentat. Nu ştim când s-a întâmplat acest lucru", s-a rezumat a spune tehnicianul argentinian la o conferinţă de presă, în ajunul meciului de acasă cu divizionara secundă Leeds, din optimile de finală ale Cupei Angliei.
Întrebat despre durata indisponibilităţii, Pochettino a menţionat "trei sau patru săptămâni". "Sperăm să nu fie mai mult", a adăugat el.
Atacantul în vârstă de 26 de ani a intrat pe teren din postura de rezervă în repriza a doua a finalei Cupei Ligii engleze, cu Liverpool, de duminică seara, pierdută de londonezi.
Adus la Chelsea în vara lui 2023, fostul atacant al lui RB Leipzig a putut debuta oficial cu abia în decembrie, din cauza unei accidentări grave la genunchi în presezon. O accidentare la şold l-a făcut apoi să rateze mai multe meciuri în ianuarie.
"E greu pentru el. A fost într-o formă excelentă în timpul pre-sezonului până când s-a accidentat la genunchi. Sperăm să-şi revină cât mai repede şi să ajungă din nou la forma sa maximă, aşa cum a fost în Germania, pentru că acum nu mai este acelaşi jucător", a completat Pochettino.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo