Diferența dintre Championship și Premier League, cel mai puternic campionat din lume, e una enormă, iar multe nou-promovate au simțit pe propria piele ce înseamnă să concurezi cu City, Liverpool & Co în ultimii ani, obiectivul rămânerii în prima ligă engleză fiind unul foarte dificil de atins.
''Este o noapte magică, nu doar pentru mine cu pentru miile şi chiar milioanele de suporteri din Regatul Unit şi din toată lumea. Aşa cum am spus acum cinci ani, noi trebuie să aducem Nottingham Forest înapoi unde îi este locul. Acum vrem mai mult. Acum am ajuns înapoi în Premier League şi vrem să urcăm cât mai sus posibil. Trebuie să oferim toată muniţia echipei cu jucători buni", spunea Evangelos Marinakis, patronul echipei, la Sky Sports, în seara promovării, acum fix două luni.
Și boardul lui Forest s-a ținut de cuvânt, întârind serios echipa. Ultimul venit este Orel Mangala, de la Stuttgart, prezentat oficial chiar azi. Pentru internaționalul belgian (are două selecții în națională, la 24 de ani), Nottingham le-a plătit șvabilor 12,75 milioane de lire.
Premier League
Darwin Nunez, ce gafă! "Nu înţeleg nimic din ce spune Klopp"
ACUM O ORĂ
Mijlocaș defensiv, fotbalistul născut în Congo a semnat un contract valabil pe 4 sezoane și speră să debuteze chiar în weekendul viitor, în prima etapă din Premier League.

Transferuri de aproape 100 milioane de euro pentru Nottingham Forest

Odată cu achiziția lui, Nottingham a ajuns la 12 transferuri în această vară, pe care a cheltuit aproximativ 100 milioane de euro.
Iată mai jos achizițiile "pădurarilor":
  • Taiwo Awoniyi (atacant, 24 ani, de la Union Berlin) - 20,5 milioane euro
  • Neco Williams (fundaș, 21 ani, de la Liverpool) - 20 milioane euro
  • Orel Mangala (mijlocaș, 24 ani, de la Stuttgart) - 15 milioane de euro
  • Moussa Niakhate (fundaș, 25 ani, de la Mainz) - 10 milioane de euro
  • Giulian Biancone (fundaș, 22 ani, de la Troyes) - 10 milioane de euro
  • Omar Richards (fundaș, 24 ani, de la Bayern) - 8,5 milioane de euro
  • Lewis O'Brien (mijlocaș, 23 ani, de la Huddersfield) - 6 milioane euro
  • Harry Toffolo (fundaș, 26 ani, de la Huddersfield) - 6 milioane euro
  • Brandon Aguilera (mijlocaș, 19 ani, de la LD Alajuelense) - 1 milion de euro
  • Total: 97 milioane de euro.
Lor li s-au mai adăugat câțiva fotbaliști de prim plan sosiți liberi de contract sau sub formă de împrumut. Jesse Lingard și Dean Henderson sunt cei mai cunoscuți jucători care intră pe această listă.

Nottingham Forest, "The Sleeping Giant", s-a trezit

Câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni în sezoanele 1978/79 și 1970/80, Nottingham Forest a revenit în Premier League, după mai bine de două decenii.
În sezonul 1998/99, "Garibaldi" au picat în al doilea eșalon al fotbalului britanic și de atunci echipa s-a zbătut cumva să redevină forța care a fost odată, fără succes însă, ținând cont de ultimele sezoane și nu numai. Vorbim de un club cu o tradiție și un nume atât de mare în fotbalul european, care a fost poreclit "The Sleeping Giant" de către presa din Marea Britanie, după nenumărate sezoane în care dezamăgirea și mâhnirea erau în prim-plan.
Prăpastia în care s-a adâncit Forest a părut una fără fund în 2005, când fanii "pădurarilor" sufereau un nou șoc, după ce Nottingham Forest pica în al treilea eșalon, unde avea să și rămână în următoarele 3 sezoane. Se făceau deja 15 ani de la ultimul trofeu câștigat, acea finală de Cupa Ligii, în care o învingeau pe Oldham Athletic, cu scorul de 1-0.
Drumul până la locul de baraj ocupat la finalul sezonului a fost unul anevoios și plin de sincope, echipa zbătându-se la propriu să țină pasul cu celelalte forțe din Championship. După 7 etape, Nottingham Forest avea un singur punct și suferise deja 6 înfrângeri. Abia în etapa cu numărul 8, aceștia au obținut primul succes, culmea, chiar împotriva formației pe care urma să o învingă la baraj, Huddersfield.
La jumătatea stagiunii, situația nu era deloc una roz, echipa aflându-se în afara locurilor de baraj, la două puncte în spatele celor de la Queens Park Rangers, care erau pe locul 6. Totuși, datorită evoluțiilor constante, Steve Cooper a redresat echipa la timp, iar la finalul sezonului, echipa a prins un loc de baraj și ulterior promovarea mult așteptată în Premier League. Cheia? Atmosfera senzaţională de pe "City Ground".
Premier League
Arsenal a pus ochii pe o vedetă de la Juve. Afacerea pregătită de Arteta pentru a întări mijlocul
ACUM 3 ORE
Premier League
Transferul pe care Klopp îl regretă, poate, cel mai mult. După aproape 8 ani, a vorbit prima oară
ACUM 5 ORE