Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thomas Tuchel, săgeți către Chelsea! Cum a comentat demiterea lui Potter și posibila numire a lui Nageslmann

Nicu Savin

Publicat 03/04/2023 la 20:04 GMT+3

Thomas Tuchel și-a început deja mandatul la Bayern Munchen, dar nu a rămas indiferent cu privire la demiterea lui Graham Potter de la Chelsea, fostul său club. Antrenorul german a trimis câteva săgeți către tabăra londoneză, spunând că de la plecarea sa clubul s-a schimbat foarte mult. Tuchel s-a ferit să-i ofere vreun sfat lui Julian Nagelsmann, favorit să preia echipa de pe Stamford Bridge.

Thomas Tuchel

Credit imagine: AFP

Thomas Tuchel a început sezonul pe banca lui Chelsea, dar a fost demis foarte repede de Todd Boehly, din cauza rezultatelor slabe. În locul său a fost numit Graham Potter, antrenor care impresionase la Brighton, dar acesta a rezistat numai 17 meciuri pe banca londonezilor, fiind dat afară aseară.
Thomas Tuchel a ajuns între timp la Bayern Munchen, unde și-a început mandatul cu o victorie clară în fața rivalei Borussia Dortmund (4-2). Astăzi, neamțul a vorbit cu presa înaintea meciului din Cupa Germaniei cu Freiburg și nu a putut evita întrebările legate îndepărtarea lui Potter de la Chelsea.

Thomas Tuchel, "lăsat rece" de demiterea lui Potter de la Chelsea

Tuchel a recunoscut a pus multă pasiune în munca sa pe Stamford Bridge, dar demiterea lui Potter nu îl afectează emoțional în niciun fel. Germanul nu a ezitat să trimită câteva săgeți către fostul său club, spunând că acesta s-a schimbat foarte mult de când el a plecat.
"Am aflat vestea foarte târziu, ieri seară, când am primit o notificare. Până la urmă, momentul este destul de dificil, deoarece coincide cu numirea mea aici, postul este din nou vacant la Chelsea. Mi-a plăcut foarte mult să lucrez acolo și mi-am făcut prietenii pe viață acolo. A fost o perioadă foarte intensă, dar clubul s-a schimbat mult, așa că mi-a fost mai ușor să mă distanțez de ceea ce se întâmplă acolo, ceea ce mi-a permis să nu simt prea multe emoții acum (n.r. la demiterea lui Potter).", a spus Tuchel, citat de Sport1.de.
Conform presei internaționale, principalul favorit să-i ia locul lui Potter la Chelsea este Julian Nagelsmann, omul pe care Tuchel l-a înlocuit la Bayern. Întrebat dacă l-ar sfătui pe conaționalul său să preia clubul de pe Stamford Bridge, Tuchel a ocolit un răspuns clar: "Julian nu are nevoie de sfatul meu. Clubul s-a schimbat foarte mult, de aceea nu am niciun sfat pentru el".
Dacă Nagelsmann va ajunge în cele din urmă la Chelsea am putea asista la o situație paradoxală. Gruparea londoneză va juca cu Real Madrid în sferturile Champions League, iar dacă va trece mai departe va întâlni câștigătoarea dublei Manchester City - Bayern Munchen. În cazul unei semifinale Chelsea - Bayern, Thomas Tuchel și Ju.lian Nagelsamnn se vor duela cu echipele pe banca cărora au început acest sezon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo