Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tottenham i-a găsit deja înlocuitor lui Antonio Conte! Antrenorul dorit a câștigat Europa League

Dani Morar

Actualizat 21/03/2023 la 10:34 GMT+2

Tottenham și Antonio Conte sunt din ce în ce mai aproape de a o lua pe drumuri diferite. Clubul englez nu a obținut rezultate notabile sub comanda tehnicianului italian și este în pericol de a rata prezența în sezonul următor al Champions League, lupta pentru locul 4 din Premier League fiind extrem de strânsă.

Antonio Conte kritisiert den VAR scharf

Credit imagine: SID

Despărțirea dintre Tottenham și Antonio Conte pare doar o chestiune de timp. Antrenorul italian mai are contract doar până în vară, însă o întrerupere a acestei înțelegeri s-ar putea produce chiar mai repede, Spurs fiind în pericol de a rata locurile de Champions League.
Conform cotidianul german Bild, agenții celor de la Tottenham l-ar fi contactat deja pe tehnicianul celor de la Eintracht Frankfurt, Oliver Glasner. Englezii îl consideră drept o bună opțiune pe austriac, care ar putea semna înainte de finalul sezonului, pentru a face tot posibilul ca echipa să nu rateze locul 4, ultimul care duce în Ligă.
Tottenham ocupă această poziție în momentul de față, având 49 de puncte după 28 de etape. Totuși, Newcastle și Liverpool, se află la 2, respectiv 7 puncte în urmă, dar trebuie ținut cont de faptul că acestea au disputat cu un joc mai puțin.
În vârstă de 48 de ani, contractul lui Glasner cu nemții expiră în vară, iar clubul i-a propus deja o nouă înțelegere. El a cerut un timp de gândire și se pare că relatările sursei menționate mai sus se adeveresc. Bild scrie că Daniel Levy, patronul englezilor, vrea să îl schimbe pe Conte chiar în această pauză competițională generată de partidele echipelor naționale, iar totul ține de partea financiară.
Conducerea lui Spurs îl vede pe Glasner drept cea mai bună soluție pentru înlocuirea actualului manager. Glasner a atras atenția după ce a reușit să câștige Europa League alături de Frankfurt, iar în acest sezon s-a calificat în optimile UEFA Champions League, acolo unde a pierdut fără drept de apel în fața lui Napoli.

Mauricio Pochettino și Marco Silva, alte variante posibile pentru Tottenham

Săptămâna trecută, jurnaliștii englezi au anunțat că șefii lui Tottenham au început să-i caute un înlocuitor lui Antonio Conte, al cărui viitor la echipă era incert. Potrivit celor de la The Sun, o posibilă variantă a celor de la Spurs pentru banca tehnică după demiterea lui Conte este Marco Silva, antrenorul lui Fulham.
Tehnicianul portughez a ajuns în vara anului 2021 la Fulham, imediat după ce echipa a retrogradat în Championship. El a semnat un contract valabil pe trei sezoane cu echipa de pe Craven Cottage și a reușit să o readucă în Premier League în sezonul imediat următor.
Din postura de echipă nou-promovată, Fulham a avut parte de o campanie excelentă în această stagiune, fiind pe locul 9 în Premier League, la 15 puncte distanță de locurile retrogradabile. Mai mult, echipa a fost aproape și de o calificare în semifinalele FA Cup, fiind învinsă cu emoții de Manchester United în sferturi, în weekend-ul trecut.
Un alt posibil înlocuitor al lui Conte la Tottenham este Mauricio Pochettino, care a mai antrenat echipa în perioada iulie 2014 - noiembrie 2019. Argentinianul este liber de contract de aproape un an, după ce s-a despărțit de PSG în iulie 2022.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo