Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transfer uriaș pentru fotbalul din Ungaria! Cel mai bine cotat jucător maghiar, la un pas de Premier League

Bianca Dumitru

Publicat 05/06/2023 la 10:42 GMT+3

Dominik Szoboszlai este cel mai bine cotat fotbalist din Ungaria, iar în această vară ar putea fi protagonistul unui transfer uriaș în Premier League. Newcastle este dispusă să-i achite clauza de reziliere de la RB Leipzig.

Szoboszlai Dominik

Credit imagine: AFP

Dominik Szoboszlai este la un pas de a intra în istoria fotbalului din Ungaria. Fotbalistul de 22 de ani se va despărți, cel mai probabil, în această vară de RB Leipzig, fiind dorit în Premier League.
Mijlocașul mai are contract cu nemții până în 2026, având o clauză de reziliere de 70 de milioane de euro. Potrivit jurnalistului Florian Plettenberg, șefii lui Newcastle vor să-i obțină semnătura maghiarului.
Suma menționată nu le-ar pune probleme englezilor, care sunt deținuți de arabi, dar rămâne de văzut cum vor decurge negocierile cu reprezentanții lui Leipzig.
Conform sursei citate, nemții ar fi dispuși să renunțe la Szoboszlai, după ce între fotbalist și club sunt tensiuni ca urmare a unor declarații făcute de jucător.
Citește și:

Szoboszlai a calificat Ungaria la EURO 2020

Dominik Szoboszlai s-a făcut remarcat din toamna anului 2020, când a avut un rol foarte important în calificarea Ungariei la turneul final al Campionatului European care a avut loc în 2021.
Mijlocașul era pe-atunci jucătorul celor de la RB Salzburg, iar prestațiile sale le-au atras atenția celor de la AC Milan și Arsenal. Echipa care i-a obținut transferul, la începutul anului 2021, a fost RB Leipzig, care a plătit 22 de milioane de euro în schimbul lui.
În acest sezon, Szoboszlai a reușit șapte goluri și 13 pase decisive în cele 41 de meciuri pe care le-a jucat în tricoul nemților. Evoluțiile sale au dus la creșterea valorii sale de piață la 40 de milioane de euro, de 5 ori mai mult decât cel mai bine cotat fotbalist român, Răzvan Marin, care are o cotă de 8 milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo