Naționala maghiară s-a văzut condusă de nordici încă din minutul 11, când goalkeeper-ul Gulacsi a scăpat inexplicabil mingea expediată din lovitură liberă de Sigurdsson.
Golul mijlocașului lui Everton părea să fie îndeajuns ca să o califice pe Islanda la un nou Campionat European, însă lucrurile s-au schimbat complet în minutul 88, când Loic Nego a restabilit egalitatea. Fundașul Ungariei, introdus în minutul 84, a rămas cu mingea la picior, în mod norocos, în careul nordicilor și a finalizat cu un șut la colțul lung.
Miracolul de la Budapesta s-a petrecut în minutul 90+2, când puștiul-minune Szoboszlai a înscris golul calificării, după o acțiune personală fabuloasă. Mijlocașul lui Salzburg a sprintat fulgerător către careul Islandei, pornind de la mijlocul terenului, și l-a învins pe goalkeeper cu un șut violent, pe jos, lângă bară.
Cupa Mondială FIFA
Sofa Commentary, o premieră Eurosport România. Vezi meciurile tari de la Mondial alături de noi
ACUM 24 MINUTE
A fost al doilea gol înscris de tânărul Szoboszlai pentru naționala Ungariei, în cele 10 apariții.
A fost golul prin care Ungaria și-a asigurat locul la Euro, turneu pe care îl va găzdui și Budapesta. Naționala maghiară va juca într-o grupă infernală, cu Portugalia, Franța și Germania.

Cine este Dominik Szoboszlai, eroul Ungariei

Dominik Szoboszlai este un fotbalist maghiar de 20 de ani, care evoluează în prima ligă a Austriei, pentru Red Bull Salzburg. Szoboszlai a fost desemnat jucătorul sezonului 2019/2020.
Pentru vârsta și înălțimea sa, de 1,86 m, este un jucător cu o viziune deosebită.
Posturile pe care a fost folosit au fost cele de mijlocaș ofensiv, în sistemul 3-4-1-2, sau mijlocaș stânga in 4-4-2, în funcție de abordarea tactica pe care Jesse Marsch a avut-o în funcție de adversar.

Dominik Szoboszlai, dorit de Arsenal, Milan și Lazio

Fiind dreptaci, caută adesea să intre în centru pentru a căuta șutul, dar mai dese sunt momentele în care printr-o pasă sau printr-un dribling reușește să deschidă jocul și să își pună coechipierii în situații favorabile de finalizare.
De asemenea, este un foarte bun executant al fazelor fixe. Arsenal și-a trimis deja scouterii la partidele lui Red Bull Salzburg, dar are concurență serioasă. Milan și Lazio l-au pus pe lista de achiziții din 2021.

Dominik Szoboszlai, viitorul Ungariei

Cupa Mondială FIFA
Turiştii de la Cupa Mondială, mult sub aşteptări. Cifrele oferite de Qatar, după 2 săptămâni
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Ancelotti, surprins că Ronaldo a fost rezervă cu Elveția: "Poate că încă se simte ca la 20 de ani"
ACUM O ORĂ