Naționala maghiară s-a văzut condusă de nordici încă din minutul 11, când goalkeeper-ul Gulacsi a scăpat inexplicabil mingea expediată din lovitură liberă de Sigurdsson.

Golul mijlocașului lui Everton părea să fie îndeajuns ca să o califice pe Islanda la un nou Campionat European, însă lucrurile s-au schimbat complet în minutul 88, când Loic Nego a restabilit egalitatea. Fundașul Ungariei, introdus în minutul 84, a rămas cu mingea la picior, în mod norocos, în careul nordicilor și a finalizat cu un șut la colțul lung.

Premier League
Gareth Bale nu renunță la salariul uriaș de la Real Madrid! Situația galezului este complicată
ACUM 4 MINUTE

Miracolul de la Budapesta s-a petrecut în minutul 90+2, când puștiul-minune Szoboszlai a înscris golul calificării, după o acțiune personală fabuloasă. Mijlocașul lui Salzburg a sprintat fulgerător către careul Islandei, pornind de la mijlocul terenului, și l-a învins pe goalkeeper cu un șut violent, pe jos, lângă bară.

A fost al doilea gol înscris de tânărul Szoboszlai pentru naționala Ungariei, în cele 10 apariții.

A fost golul prin care Ungaria și-a asigurat locul la Euro, turneu pe care îl va găzdui și Budapesta. Naționala maghiară va juca într-o grupă infernală, cu Portugalia, Franța și Germania.

Cine este Dominik Szoboszlai, eroul Ungariei

Dominik Szoboszlai este un fotbalist maghiar de 20 de ani, care evoluează în prima ligă a Austriei, pentru Red Bull Salzburg. Szoboszlai a fost desemnat jucătorul sezonului 2019/2020.

Pentru vârsta și înălțimea sa, de 1,86 m, este un jucător cu o viziune deosebită.

Posturile pe care a fost folosit au fost cele de mijlocaș ofensiv, în sistemul 3-4-1-2, sau mijlocaș stânga in 4-4-2, în funcție de abordarea tactica pe care Jesse Marsch a avut-o în funcție de adversar.

Dominik Szoboszlai, dorit de Arsenal, Milan și Lazio

Fiind dreptaci, caută adesea să intre în centru pentru a căuta șutul, dar mai dese sunt momentele în care printr-o pasă sau printr-un dribling reușește să deschidă jocul și să își pună coechipierii în situații favorabile de finalizare.

De asemenea, este un foarte bun executant al fazelor fixe. Arsenal și-a trimis deja scouterii la partidele lui Red Bull Salzburg, dar are concurență serioasă. Milan și Lazio l-au pus pe lista de achiziții din 2021.

Dominik Szoboszlai, viitorul Ungariei

Serie A
Inter nu i-a plătit lui United un bonus pentru Lukaku și riscă să piardă un jucător
ACUM 15 MINUTE
Premier League
Klopp a dezvăluit ce i-au spus cei de pe banca lui Sheffield, după primul gol marcat de Liverpool
ACUM 44 MINUTE