Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal l-a transferat vara asta pe noul Robin van Persie! Verdictul unui fost fundaș al "tunarilor"

Bianca Dumitru

Actualizat 09/08/2023 la 10:29 GMT+3

Arsenal a făcut în această vară mai multe transferuri importante, printre cei ajunși în lotul lui Mikel Arteta numărându-se și Kai Havertz. Bacary Sagna, fost jucător al "tunarilor", l-a lăudat pe german, pe care îl consideră că poate deveni următorul Robin van Persie.

Declan Rice, Kai Havertz, Jurrien Timber (Arsenal)

Credit imagine: Getty Images

Kai Havertz a ajuns în această perioadă de mercato la Arsenal, care l-a transferat de la Chelsea în schimbul a 75 de milioane de euro. Germanul este al treilea cel mai scump transfer din istoria "tunarilor", după Declan Rice și Nicolas Pepe.
Deși a fost criticat de-a lungul timpului pentru prestațiile sale din Premier League, atacantul l-a impresionat pe Mikel Arteta în timpul meciului cu Manchester City din Supercupa Angliei.
"A fost superb! Modul în care a pus presiune și cât de inteligent este pentru că a încercat să înțeleagă anumite spații și momentul în care acestea au apărut, a fost grozav și a ajuns în poziții foarte bune pentru a marca.
A avut ghinion să nu reușească să înscrie, dar a fost acolo unde trebuia să fie din punct de vedere fizic, așa că sunt foarte mulțumit de el", a declarat Arteta, după duelul din weekend, câștigat de Arsenal la penalty-uri.
Citește și:

Havertz, viitorul Robin van Persie

La rândul său, Bacary Sagna s-a arătat și el încrezător în ceea ce Kai Havertz va reuși în tricoul clubului de pe Emirates. Fostul fundaș al "tunarilor" a spus că îl vede pe german ca fiind următorul Robin van Persie.
"Kai Havertz a jucat bine pe post de număr 9, în special împotriva fundașilor mari. Mă așteptam să sufere fizic, dar este un jucător inteligent.
Seamănă cu Robin van Persie la modul în care își folosește corpul, poate centra și este foarte bun din punct de vedere tehnic. Ar fi putut să marcheze, a creat multe ocazii, ceea ce este un lucru pozitiv", a declarat francezul de 40 de ani.
Cu toate astea, Sagna consideră că Arsenal mai are nevoie de să transfere un atacant, deși Arteta îi mai are în lot și pe Gabriel Jesus și Eddie Nketiah.
"Arsenal încă mai are nevoie de un număr nouă. Dacă ar putea introduce un alt atacant, ar fi o mare putere. Accidentările pe care le-au avut la sfârșitul sezonului trecut i-au rănit cu adevărat, în timp ce Manchester City avea o bancă uimitoare și putea înlocui cu ușurință orice jucător.
Arsenal a suferit când Saliba a fost accidentat sezonul trecut, iar Gabriel Jesus a ratat și el destul de multe meciuri și ar fi putut face diferența în sezonul trecut, nu știu.
Cei de la Arsenal au nevoie de o echipă mare dacă vor să fie campioni în acest sezon pentru că lipsa lor de prospețime de la sfârșitul sezonului trecut i-a rănit cu adevărat.
Nu i-au putut înlocui pe Martinelli și Saka atunci când erau obosiți. Trossard a intrat și a fost genial, dar Arsenal are nevoie de mai mulți jucători ca el pentru a-și putea odihni titularii", a comentat Sagna.
Arsenal va debuta în noul sezon de Premier League, sâmbătă, pe teren propriu, în compania celor de la Nottingham Forest.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo