Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bukayo Saka va rata meciurile Angliei din preliminariile EURO 2024! Ce a spus Arteta

Eurosport
DeEurosport

Publicat 09/10/2023 la 16:19 GMT+3

Bukayo Saka va rata convocarea la echipa națională a Angliei din cauza unei accidentări, după ce a fost absent și din victoria obținută de Arsenal în fața lui Manchester City, duminică seara, în Premier League.

Bukayo Saka

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Aripa dreaptă a lui Arteta a suferit o accidentare la tendon în urmă cu o săptămână, iar antrenorul "tunarilor" a făcut anunțul cu privire la șansele lui Saka de a se alătura lotului lui Gareth Southgate:
"Nu o să poată să meargă la națională. Nu s-a antrenat nici măcar o dată în ultima săptămână. Nu poate să joace fotbal la momentul actual", a declarat Mikel Arteta, după meci, conform BBC Sport.
Saka a acuzat problemele la tendon în meciul din etapa trecută cu Bournemouth. Atacantul de 22 de ani a fost nevoit să părăsească terenul în minutul 67. Mikel Arteta l-a forțat și în meciul pierdut în UEFA Champions League, contra lui Lens, Saka fiind înlocuit mult mai repede, în minutul 34.
Citește și:

Saka, absent după 87 de meciuri consecutive

Meciul dintre Arsenal și Manchester City a reprezentat prima absență a lui Saka, după 87 de partide consecutive jucate în Premier League. Atacantul de 22 de ani a fost una dintre piesele de bază ale "tunarilor" în sezonul trecut, când Arsenal a fost foarte aproape de primul titlu după 19 ani.
Chiar dacă figurează pe lista de 26 de fotbaliști anunțată inițial de Gareth Southgate, selecționerul a spus că nu va risca: "Avem responsabilitatea de a ne califica pentru țară, dar am fost și eu jucător. Niciodată nu am riscat integritatea unui jucător, și nici nu o să o fac."
Bukayo Saka a debutat pentru echipa națională a Angliei la vârsta de 19 ani. Acesta a fost titular într-un meci împotriva Țării Galilor pe poziția de mijlocaș stânga. De atunci, Saka a adunat 30 de selecții pentru naționala Angliei și a marcat de 11 ori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo