Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, pe primul loc în topul plăților către agenții jucătorilor. Cât de mult a cheltuit într-un an

Maria Olteanu

Publicat 12/04/2024 la 20:07 GMT+3

În ultimele două ferestre de transferuri cluburile din Premier League au plătit, în mod colectiv, către agenții jucătorilor, peste 400 de milioane de lire sterline, iar Chelsea este pe primul loc în acest clasament, după ce a cheltuit 75,14 milioane de lire sterline, conform cifrelor furnizate de Football Association.

Cole Palmer (2.v.r.) steht bei Chelsea im Mittelpunkt

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alina Chiță
Perioada în care s-a făcut studiul despre plățile pentru impresari este cuprinsă între 1 februarie 2023 și 1 februarie 2024. În ultimul an, Chelsea a depășit-o pe Manchester City în ceea ce privesc plățile către agențiile de impresariat. Clubul englez a făcut mari cheltuieli vara trecută când i-a adus pe Moises Caicedo, Christopher Nkunku, Nicolas Jackson, Romeo Lavia și alți câțiva jucători.
Pe locul doi în clasamentul cheltuielilor către agenți este Manchester City, care a cheltuit 60,63 milioane de lire sterline. Locul trei este ocupat de Manchester United, cu 34,05 milioane de lire sterline, Liverpool pe locul patru, cu 31,50 milioane de lire sterline, iar Arsenal ocupă locul cinci cu 24,76 milioane de lire sterline, potrivit Daily Mail.

Chelsea, cea mai cheltuitoare echipă din Premier League, nu are rezultate pe plan sportiv

Aceste cifre evidențiază investițiile financiare semnificative făcute de cluburi, în special în Premier League, în asigurarea serviciilor jucătorilor prin comisioane și agenți.
La polul opus se află Luton, care a plătit către agențiile de impresariat doar 2,02 milioane de lire sterline, în încercarea de a-și asigura supraviețuirea în acest sezon.
Anul trecut, când Erling Haaland a fost adus pe Etihad, Manchester City a fost cea mai cheltuitoare echipă, plătind către agenți suma de 51,56 milioane de lire sterline.
Cheltuielile lui Chelsea, privind banii acordați agenților, au depășit sumele plătite de majoritatea cluburilor de top pentru transferuri.
După ce Chelsea a fost preluată de americanul Todd Boehly și Clearlake Capital, aceștia au pariat foarte mult pe jucătorii tineri care semnează contracte pe termen lung. Astfel, clubul a cheltuit peste un miliard de lire sterline pe transferuri de când Chelsea are noi proprietari, din mai 2022.
Pe plan sportiv, cheltuielile nu s-au văzut, deoarece echipa a terminat pe locul 12 în sezonul trecut, în timp ce acum ocupă locul nouă în Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo