Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum s-a schimbat Granit Xhaka, după despărțirea de Arsenal: "Sunt diferit!"+Relația cu Arteta

Eurosport
DeEurosport

Publicat 19/12/2023 la 16:53 GMT+2

Granit Xhaka, fostul căpitan al lui Arsenal, a vorbit despre noua sa experiență din Bundesliga. Elvețianul a plecat de pe Emirates în vară și s-a alăturat celor de la Leverkusen, cu care se luptă pentru titlu. Xhaka a recunoscut că s-a liniștit în perioada de după despărțirea de Arsenal.

Granit Xhaka und Martin Ödegaard (r.) jubeln

Credit imagine: SID

Articol scris de Daniel Kerekes
Granit Xhaka a jucat un rol extrem de important în parcursul lui Arsenal din sezonul trecut. Elvețianul a fost un adevărat lider al "tunarilor" în lupta pentru titlu pe care aceștia au pierdut-o, într-un final, în fața celor de la Manchester City. Din acest motiv, transferul la Leverkusen din vară a surprins enorm.
Cei 7 ani petrecuți de Xhaka pe Emirates au fost plini de urcușuri și coborâșuri. Temperamentul acestuia a făcut ca fanii să nu îl aibă la inimă o bună perioadă, chiar dacă era căpitanul echipei. Sub comanda lui Mikel Arteta, acesta și-a revenit și a jucat la cel mai înalt nivel.
Într-un interviu acordat celor de la The Athletic, Xhaka a recunoscut că mentalitatea lui s-a schimbat de la transferul la Leverkusen: "Sunt diferit. Mentalitatea mea este cu totul alta. Sunt mult mai calm. Este mai multă claritate în jocul meu. Știu când trebuie să insist și când trebuie să apăs pe frână. Știu când trebuie să accelerez jocul sau când să-l calmez", a declarat elvețianul.
Citește și:

"Noul" Xhaka, lider la Leverkusen

Acesta a fost considerat unul dintre cei mai agresivi jucători din fotbalul englez: "Când eram mai tânăr luam multe cartonașe galbene și roșii. A fost la fel și când am ajuns în Anglia. Experiența te învață că nu de fiecare dată trebuie să intri decisiv. Am făcut un pas important în felul în care abordez meciurile", a continuat acesta.
Lui Xhaka i-a fost luată banderola de căpitan în 2019, în urma unui conflict cu fanii lui Arsenal, care l-au huiduit la finalul unui meci. Acesta s-a gândit serios să plece, dar Mikel Arteta a fost cel care l-a convins să rămână: "Nu îmi imaginam că o să mai joc la Arsenal, aveam bagajele făcute. I-am spus: <Vreau doar să joc la o echipă unde fanii nu mă huiduie.> A fost atât de convingător.
Pentru prima dată în viața mea, am luat o decizie fără să mă consult cu familia. I-am spus că voi rămâne și ne-am îmbrățișat. De atunci, am reluat antrenamentele de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat", a adăugat Xhaka.
Mijlocașul, care a înfruntat echipa națională a României în preliminariile EURO 2024, a strâns aproape 300 de prezențe pentru "tunari", dar în acest sezon pare să se simtă cel mai bine, sub comanda lui Xabi Alonso. Xhaka este o piesă de bază a singurei echipe neînvinse din top 5 campionate ale Europei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo