Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Declan Rice, optimist înainte de debutul în Premier League cu Arsenal! Cum l-a impresionat Arteta

Bianca Dumitru

Actualizat 12/08/2023 la 12:50 GMT+3

Arsenal va debuta astăzi, de la ora 14:30, în sezonul 2023/24 din Premier League, urmând a juca pe teren propriu contra celor de la Nottingham. Înaintea partidei, Declan Rice s-a arătat optimist că echipa lui Mikel Arteta poate deveni una dintre cele mai bune din lume.

LONDON, ENGLAND - AUGUST 06: Declan Rice of Arsenal celebrates after The FA Community Shield match between Manchester City against Arsenal at Wembley Stadium on August 06, 2023 in London, England. (Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images)

Credit imagine: Eurosport

Arsenal a terminat pe locul 2 în stagiunea precedentă de Premier League și va încerca să treacă la nivelul următor în sezonul 2023/24, în care va debuta astăzi, de la ora 14:30, pe teren propriu, contra celor de la Nottingham.
Una dintre cele mai importante mutări făcute de "tunari" în această perioadă de mercato a fost transferul lui Declan Rice, adus de la West Ham în schimbul a 116,6 milioane de euro.
Înaintea debutului său ca jucător al lui Arsenal în campionat, mijlocașul a făcut câteva declarații, arătându-se mulțumit de pasul făcut în această vară și încrezător în forța echipei lui Mikel Arteta.
Rice s-a declarat optimist că formația de pe Emirates poate deveni una dintre cele mai bune din lume și a vorbit în termeni laudativi despre Mikel Arteta și ce a învățat în pre-sezon de la el.
"Am o singură carieră. Am doar 24 de ani, am simțit că este momentul potrivit să plec și să experimentez lucruri noi, să merg și să învăț, să mă încerc altceva.
În momentul în care am intrat pe ușă, acesta a fost lucrul care m-a șocat cel mai mult: cât de puternic este introdusă în acest club mentalitatea de învingător și felul în care managerul le induce jucătorilor să câștige, să fie una dintre cele mai bune echipe din lume.
Asta mă entuziasmează. De aceea am venit la Arsenal, să câștig, să joc sub comanda lui Mikel Arteta, să joc alături de fotbaliștii din lot. Este un proiect atât de interesant din care pot să fac parte.
Am fost uimit de Arteta. Desigur, acum lucrez cu el zi de zi, este un alt nivel. Dar văzând cum lucrează, cum funcționează mintea lui, cum adună lucruri...
Văzând cum intră în detalii cu privire la adversari și văzând cum vrea să ne îmbunătățească ca jucători atât la nivel individual, cât și colectiv... Este cu adevărat impresionant", a declarat Declan Rice, citat de Daily Mail.
Citește și:

TRANSFERUL LUI RICE, "APROBAT" DE WENGER

Arsene Wenger este de părere că Declan Rice se va dovedi a fi o investiție foarte bună pe termen lung. Fostul manager legendar al lui Arsenal a mai adăugat faptul că nu a avut niciodată la dispoziție un asemenea buget pentru a transfera jucători.
Raportul calitate-preț este excelent pentru "tunari", în viziunea lui Wenger. El nu a avut parte de aceste sume în perioada în care pregătea formația de pe Emirates.
Wenger are o părere bună despre campania de transferuri a lui Arsenal și este convins că Rice, Timber și Havertz se vor adapta rapid la cerințele unui club precum Arsenal.
"Cred că este o investiție bună. În general, personal cred că au făcut transferuri bune, deoarece au luat jucători care sunt maturi, 23-24 de ani, și sunt încă tineri, astfel încât pot rămâne împreună o perioadă mai îndelungată.
Presiunea va fi mult mai mare pe Arsenal decât anul trecut, dar au învățat multe și pot demonstra că vor face față acestei presiuni", a declarat Wenger.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo