Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Ești un om cumpărat cu 105 milioane, nu e chiar ceva normal!" Declan Rice,despre ce a simțit după transferul la Arsenal

Bianca Dumitru

Publicat 20/11/2023 la 10:12 GMT+2

Declan Rice a ajuns în această vară la Arsenal, fiind transferat pentru o sumă record. Fotbalistul englez a vorbit despre presiunea pe care a resimțit-o din cauza milioanelor investite în această mutare.

Declan Rice (FC Arsenal)

Credit imagine: Getty Images

Declan Rice a fost transferat în vara acestui an de Arsenal, care le-a plătit circa 117 milioane de euro celor de la West Ham în schimbul lui.
Fotbalistul s-a acomodat destul de repede în echipa lui Mikel Arteta, pentru care a adunat deja 18 apariții, reușind două goluri și o pasă decisivă, în toate competițiile.
Acum, din cantonamentul echipei naționale a Angliei, mijlocașul de 24 de ani a vorbit despre ce a simțit în momentul transferului, mai exact atunci când a aflat suma plătită în schimbul lui.
Declan Rice a spus că a resimțit presiunea faptului că a fost cumpărat pentru mai mult de 100 de milioane de lire sterline, sumă care l-a motivat să dea totul pentru a le răsplăti încrederea celor de la Arsenal.
"Când a fost finalizat transferul, am fost foarte agitat în legătură cu prețul. Ești o ființă umană cumpărată cu 105 milioane de lire sterline, nu pare ceva foarte normal. Dar a fost din cauza a ceea ce făcusem la West Ham, pentru faptul că m-au prețuit.
Sunt 100 de milioane de lire sterline, sunt mulți bani, aș putea înțelege presiunea care vine cu această sumă. Nu doar presiunea pe care o pun eu asupra mea, ci și așteptarea că, fiind cumpărat pentru această sumă de bani, trebuie să arăt imediat de ce sunt în stare.
Au investit mulți bani în mine, trebuie să demonstrez că pot să merg acolo și să schimb lucrurile", a declarat Declan Rice, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

TRANSFERUL LUI RICE, "APROBAT" DE ARSENE WENGER

Arsene Wenger este de părere că Declan Rice se va dovedi a fi o investiție foarte bună pe termen lung. Fostul manager legendar al lui Arsenal a mai adăugat faptul că nu a avut niciodată la dispoziție un asemenea buget pentru a transfera jucători.
Raportul calitate-preț este excelent pentru "tunari", în viziunea lui Wenger. El nu a avut parte de aceste sume în perioada în care pregătea formația de pe Emirates.
Wenger are o părere bună despre campania de transferuri a lui Arsenal și a fost convins că Rice, Timber și Havertz se vor adapta rapid la cerințele unui club precum Arsenal.
"Cred că este o investiție bună. În general, personal cred că au făcut transferuri bune, deoarece au luat jucători care sunt maturi, 23-24 de ani, și sunt încă tineri, astfel încât pot rămâne împreună o perioadă mai îndelungată.
Presiunea va fi mult mai mare pe Arsenal decât anul trecut, dar au învățat multe și pot demonstra că vor face față acestei presiuni", a declarat Wenger, în vară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo