Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fabrizio Romano l-a comparat pe Drăgușin cu un campion mondial. Cum l-a descris englezilor

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/01/2024 la 14:48 GMT+2

Radu Drăgușin a început antrenamentele cu lotul lui Tottenham, iar Fabrizio Romano, cel care a urmărit întreaga telenovelă a transferului acestuia, nu a ezitat să-l compare cu noul său coleg, Cristian Romero, campion mondial cu Argentina.

Radu Drăguşin

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Daniel Kerekes
În așteptarea primului meci în tricoul lui Tottenham, Radu Drăgușin a fost caracterizat de Fabrizio Romano, jurnalistul care a urmărit tot procesul alambicat al transferului internaționalului român, care într-un final a semnat cu clubul nord londonez.
Specialistul în transferuri l-a comparat pe noul fundaș al lui Ange Postecoglou cu colegul său din defensivă, mult mai experimentatul Cristian Romero: "Radu Drăgușin este un fundaș central foarte agresiv, dar în același timp este un jucător rapid, iar personalitatea sa este remarcabilă, perfectă pentru Premier League. A fost și pe lista unor cluburi italiene, nu doar Tottenham și Bayern. În ceea ce privește transferul, cred că este un jucător similar cu Cristian Romero, nu ca fundaș central, ci ca potențial", a spus acesta, citat de Chris Cowlin.
Romero a ajuns la Spurs tot din Serie A, pentru suma de 50 de milioane de euro. Campionul mondial a evoluat și el la Genoa timp de două sezoane. Acesta s-a remarcat cu adevărat la Atalanta, iar la Tottenham a devenit principala opțiune de fundaș central.
Citește și:

Drăgușin, aproape de debutul la Tottenham

În acest moment, Romero este accidentat, iar Radu Drăgușin va face pereche în defensiva lui Ange Postecoglou cu Micky van de Ven, un jucător asemănător internaționalului român. Ambii s-au transferat la Tottenham în acest sezon, olandezul fiind adus de la Wolfsburg pentru suma de 40 de milioane de euro, în vară.
Cu doar un an mai mare decât Drăgușin, Micky van de Ven este și el un fundaș masiv, care se bazează pe forța fizică, dar și pe duelurile aeriene. Într-o comparația făcută de Sky Sports, cei doi au avut în acest sezon un procentaj de peste 60% al duelurilor câștigate în acest sezon.
Van de Ven o să revină pe teren prentru Tottenham, cel mai probabil, la meciul cu Manchester United, de duminică. Olandezul abia s-a refăcut, după accidentarea suferită la începutul lunii noiembrie.
Radu Drăgușin și Micky van de Ven pot forma pentru prima oară un duo în defensiva lui Tottenham la meciul contra lui Manchester United, de pe Old Trafford. Primul meci al anului din Premier League pentru Spurs se va disputa mâine, de la ora 18:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo