Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Akram Afif, liderul Qatarului în căutarea celui de-al doilea titlu continental consecutiv

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/01/2024 la 12:48 GMT+2

Qatar a deschis a 18-a ediție a Cupei Asiei cu o victorie categorică în fața Libanului, pe Lusail Stadium, scor 3-0. Echipa antrenată de Tintin Marquez a controlat întreg jocul, dar Akram Afif a fost cel care a ieșit la rampă cu două goluri și o prestație de lider adevărat.

Erster Torschütze des Turniers: Akram Afif

Credit imagine: SID

Articol scris de Daniel Kerekes
Afif a început noua ediție a Cupei Asiei cum a terminat-o și pe cea din 2019, cu gol marcat. Atacantul de 27 de ani a înscris atât ultimul gol al turneului de acum 5 ani, cât și prima reușită a competiției din 2024.
Acesta a mai avut o bară transversală înainte să deschidă scorul pe Lusail Stadium. Prima sa reușită a venit chiar înainte de finalul primei reprize. Afif a finalizat perfect mingea lăsată de partenerul său din atac, Almoez Ali, iar gazdele intrau la vestiare cu un avantaj absolut meritat.
Jocul Qatarului a fost orchestrat și în partea a doua de același Afif, care a închis tabela în al 6-lea minut de prelungire, când a recuperat o minge la 35 de metri de poarta adversă, iar niciun apărător nu a reușit să-l oprească din drumul spre "dublă".
Akram Afif joacă la Al-Sadd în campionatul qatarez, dar a făcut parte și din echipele de U19 ale Sevillei și a lui Villarreal. Acesta a avut două experiențe de scurtă durată în fotbalul european, înainte să revină în țara natală, la Eupen, în Belgia, respectiv la Sporting Gijon, în Spania.
Citește și:

Akram Afif, dirijorul selecționatei qatareze

Chiar dacă a început acest turneu final cu două goluri marcate, Akram Afif este mult mai cunoscut pentru viziunea sa și pentru precizia paselor. Cel puțin pentru echipa națională, acesta are mai multe pase decisive, decât goluri marcate.
Cel mai bun jucător al continentului în 2019, Afif s-a remarcat cu adevărat la turneul final al Cupei Asiei din același an. Îndeplinind un rol puțin mai retras, acesta a fost principalul servant al golgheterului competiției, Almoez Ali, pasându-i decisiv de nu mai puțin de 5 ori, pe lângă alte 5 assist-uri de-a lungul competiției.
Se pare că la 5 ani distanță, Afif și-a asumat rolul de finalizator, iar acesta poate să facă din nou diferența pentru Qatar în campania de apărare a trofeului cucerit în 2019.
În întreaga sa carieră internațională, Afif a jucat în 94 de rânduri pentru selecționata Qatarului, în tricoul căreia a marcat 27 de goluri și a oferit 32 de assist-uri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo