Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola îl are pe Haaland, dar a rămas fascinat de un alt jucător de la City: "A fost incredibil"

Nicu Savin

Publicat 17/09/2023 la 13:16 GMT+3

Pep Guardiola a vorbit la superlativ despre Jeremy Doku, belgianul transferat în această vară de la Rennes, care a marcat un gol în victoria celor de la City pe terenul lui West Ham United, scor 3-1. Antrenorul "cetățenilor" nu a fost impresionat doar de faptul că elevul său a înscris, ci mai ales de calitățile pe care le-a arătat pe parcursul partidei.

'No words can express my gratitude to these players' - Guardiola delighted at Newcastle win

Credit imagine: Eurosport

Manchester City are un start perfect de campionat, având punctaj maximdupă primele 5 etape. Ieri, campioana Angliei a fost condusă cu 1-0 la pauză pe terenul lui West Ham United, dar a revenit spectaculos și s-a impus cu 3-1. Jeremy Doku, Bernardo Silva și Erling Haaland au marcat golurile cetățenilor, care sunt lideri în Premier League.
La finalul partidei, Pep Guardiola s-a arătat mulțumit de toți jucătorii săi, mai ales pentru presația din repriza secundă, însă a subliniat aportul deosebit adus de Jeremy Doku, omul care a egalat și care a fost un permanent pericol pentru apărarea adversă.

Pep Guardiola, încântat de Jeremy Doku

Belgianul transferat de la Rennes în acestă vară l-a impresionat pe Guardiola nu doar prin faptul că a marcat, ci și prin calitățile arătate pe teren, mai ales că s-a aflat la abia a 2-a prezență în tricoul "cetățenilor".
"În primul său meci (n.r. cu Fulham) aș spune că a fost timid. E normal când tocmai ai ajuns și ai făcut doar două-trei antrenamente cu echipa. Dar astăzi (n.r. sâmbătă) nu a fost cazul. Este o extremă adevărată, cere mingea, e capabil să câștige dueluri unu la unu cu adversarii. Din primul minut a fost incredibil, a intrat cu mare hotărâre, a făcut multe lucruri bune. Știam că are calități și începe să le arate", a spus Guardiola la Sky Sports.
Jeremy Doku s-a născut în Belgia (are origini ghaneze) și a început fotbalul la Beerschot, dar încă de la o vârstă fragedă a ajuns la academia lui Anderlecht. În 2019 a fpost promovat la prima echipă și după doar un an a fost vândut la Rennes, pentru 26 de milioane de €.
În Ligue 1 a început să impresioneze încă de la primele apariții, dar în sezonul trecut a "explodat" de-a dreptul, marcând 7 goluri și oferind 5 pase decisive în 35 de meciuri jucate. Cu doar o săptămână înaintea încheierii perioadei de mercato din vară, City a plătit pentru el 60 de milioane de € și se pare că a făcut un pariu câștigător. La doar 21 de ani, Doku are deja 16 selecțiii și două goluri marcate la naționala mare a Belgiei și viitorul său se arată unul strălucit, mai ales că joacă la o echipă care îl poate pune în valoare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo