Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ionuț Radu, lăudat după transferul la Bournemouth! Ce calități i-au descoperit englezii

Dani Morar

Actualizat 28/07/2023 la 16:26 GMT+3

Ionuț Radu a fost din nou împrumutat de Inter, de această dată în Premier League, la Bournemouth. Englezii au scris doar cuvinte de laudă pentru portarul român, scoțând în evidență jocul său bun de picior și capacitatea de a apăra penalty-uri.

Andrei Radu, foto: Twitter

Credit imagine: Twitter

Ionu Radu a semnat cu Bournemouth, formație din Premier League, unde va fi împrumutat pentru un sezon de la Inter. Românul a fost analizat pe site-ul oficial al noului club, unde s-a scris despre capacitatea sa de a trimite pase sigure cu piciorul, dar și de a apăra lovituri de la 11 metri.
"Radu s-a bucurat de o perioadă de împrumut excelentă la Auxerre în sezonul trecut, impresionând în ciuda dificultăților de pe teren ale echipei. El a arătat o putere deosebită în capacitățile sale de a para loviturile, punându-se alături de cei mai buni din Europa în ultimul an. Procentul său de salvare de 73,9% și este comparabil cu cel de 74,6% al lui Neto.
Radu a impresionat în 2022/23 și la loviturile de departajare, unde a apărat două penalty-uri pentru Auxerre. Spre comparație, niciun portar din Premier League nu a avut mai multe penalty-uri apărate decât a făcut Radu.
Cel mai nou jucător al nostru a dat dovadă de un joc foarte bun de picior. Potrivit site-ului de statistici Fbref.com, Radu a greșit doar o pasă scurtă în întreaga sa carieră, completând 99,6% din încercările sale de pase între cinci și 15 metri", scriu cei de la Bournemouth pe site-ul oficial, citați de Digi Sport.
Citește și:

Ionuț Radu are o clauză de cumpărare de 8 milioane de euro

În cazul în care va demonstra la noua sa echipă, aceasta are și o opțiune de transfer definitiv, în schimbul a 8 milioane de euro.
Suporterii noii sale echipe vor avea prima oportunitate de a-l vedea pe Radu la amicalul de pe teren propriu, de sâmbătă, cu Atalanta.
Gruparea condusă pe bancă de Andoni Iraola nu îi garantează neapărat locul de titluar lui Radu, deoarece între buturile echipei din Anglia se află Neto, goalekeeper-ul de 34 de ani trecut pe la Valencia sau Juventus.
Cu toate acestea, portarul român are șanse mai mari să prindă câteva meciuri în poartă decât la Inter. Italienii l-au împrumutat la foarte multe echipe de-a lungul timpului pe Radu, iar înțelegerea dintre cele două părți expiră la finalul sezonului viitor, după 11 ani petrecuți la Inter.
3,5 milioane de euro este cota pe care o are Ionuț Radu pe site-ul de specialitate Transfermarkt.
Ionuț Radu și-a petrecut ultimele șase luni din carieră apărând poarta lui Auxerre, fiind împrumutat în Ligue 1. Goalkeeper-ul a adunat 17 partide pentru echipa din Hexagon și a reușit să-și păstreze poarta intactă de cinci ori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo