Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp a anunțat unde nu va antrena niciodată! Planul clar pe care îl are germanul, după Liverpool

Nicu Savin

Publicat 26/01/2024 la 17:34 GMT+2

Jurgen Klopp a anunțat astăzi că va pleca de la Liverpool la finalul sezonului, iar la câteva ore distanță a apărut la conferința de presă de dinaintea meciului cu Norwich din FA Cup și a oferit câteva explicații suplimentare despre decizia sa. Germanul a spus clar că nu va antrena niciodată un alt club din Anglia și a dezvăluit că nu va prelua o altă echipă mai repede de 2025.

Jürgen Klopp - Trainer des FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp a pus pe jar întreaga lume a fotbalului, anunțând pe neașteptate că va pleca de la Liverpool la finalul acestui sezon. Germanul a insistat că nu există niciun alt motiv pentru care a luat această decizie radicală decât lipsa de energie, el simțind că nu mai are resurse fizice și mentale pentru a continua pe Anfield.
La scurt timp de la anunțul managerului de 56 de ani, presa internațională a fost împânzită de zvonuri despre posibilii său înlocuitori, dar și despre viitorul său. În Germania, Klopp este văzut deja viitorul selecționer al "Mannstchaft-ului", în cazul unui EURO nereușit, iar presa catalană scrică că neamțul a devenit marele vis al lui Joan Laporta pentru banca Barcelonei.
Totuși, se pare că niciuna dintre toate aceste speculații ale jurnaliștilor din toată Europa nu se vor adeveri, cel puțin nu în viitorul apropiat. Klopp a venit cu explicații suplimentare și a spus cu subiect și predicat că nu va prelua o altă echipă mai devreme de 2025. De asemenea, a subliniat că niciodată în carieră nu va antrena un alt club englez.
"Cu toată responsabilitatea pe care o ai în această meserie, trebuie să fii la nivel maxim mereu. Eu sunt, dar fac asta de 24 de ani și resursele mele nu mai sunt nesfârșite. Am preferat să dau totul în acest sezon și apoi să am o pauză. Nu mai sunt un iepure tânăr.
Dacă mă întrebi acum dacă voi mai fi vreodată antrenorul lui Liverpool, aș spune nu, dar nu poți să știi niciodată ce se întâmplă. Dar ce știu că nu voi face niciodată e că nu voi antrena un alt club englez. Asta nu va fi posibil. 100%. Nu există nicio șansă. Iubirea mea față de club, respectul pentru oameni e foarte mare și nu m-aș putea gândi nici măcar o secundă să fac asta. Nicio șansă. Liverpool e parte din viața mea, a familiei mele, ne simțim acasă aici.
Dar în rest, bineînțeles că voi lucra din nou. Mă cunosc, nu pot sta departe de fotbal. Dar nu voi antrena un club sau o națională mai devreme de un an. Nu pot face asta și nu vreau să o fac.", a spus Klopp.

Liverpool are 6 luni la dispoziție pentru a-i găsi înlocuitor lui Klopp

Odată anunțul șoc de azi apare următoarea întrebare firească: cine îi va lua locul lui Klopp pe banca lui Liverpool. Șefii "cormoranilor" au 5 luni la dispoziție, până la finalul sezonului, să găsească tehnicianul perfect pentru a duce mai departe munca extraordinară făcută de Klopp în cele 9 sezoane petrecute pe Anfield.
Prima variantă pentru Liverpool ar fi Zinedine Zidane. Liber de contract de doi ani și jumătate, fostul antrenor al Realului a fost dat în trecut la multe echipe de top, care își căutau manager. Liverpool pare să fie echipa cea mai apropiată de Real Madrid, ca palmares, iar francezul ar putea să ia în considerare o revenire pe cea mai înaltă scenă a fotbalului.
Cei de la Liverpool ar putea opta și pentru unul dintre cei mai în vogă antrenori ai momentului. Xabi Alonso a transformat-o pe Leverkusen într-o forță a Bundesligii. Încă neînvins în acest sezon, Alonso a jucat 6 sezoane pentru Liverpool. Această variantă pare tot mai plauzibilă, având în vedere faptul că Real Madrid, echipa despre care se spunea că îl va aduce pe Alonso în vară, i-a prelungit înțelegerea lui Carlo Ancelotti.
Roberto De Zerbi este o opțiune asemănătoare lui Xabi Alonso. Antrenor tânăr, care a demonstrat în ultimele sezoane, mai ales în Premier League. Italianul face o treabă excelentă la Brighton, dar nu a dat vreodată semne că s-ar gândi la o despărțire de "pescăruși", însă Liverpool este un club care nu se poate refuza.
O ultimă variantă posibilă pentru banca lui Liverpool ar fi Hansi Flick. Dintre antrenorii liberi de contract, acesta ar fi cel mai indicat pentru a duce mai departe rigoarea nemțească pe care a implementat-o Klopp pe Anfield. Antrenorul de 58 de ani a demonstrat că poate să conducă de pe bancă o echipă de top, când a câștigat Liga Campionilor cu Bayern în 2020. Acesta nu a avut același succes și pe banca naționalei Germaniei.
Acestea sunt primele nume care ar putea apărea pe o listă scurtă a conducerii lui Liverpool în următoarele zile. Cu siguranță, pot apărea și alte nume, dar cert este că trupa de pe Anfield trebuie să înceapă să caute un antrenor de top, care să ducă mai departe moștenirea lăsată de Jurgen Klopp.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo