Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, gata să "spargă banca" pentru un puști de 17 ani. E strănepotul unei embleme din fotbalul Angliei

Andrei Nicolae

Publicat 10/11/2023 la 14:35 GMT+2

Liverpool a început deja să își seteze câteva "ținte" pentru vara viitoare, iar formația de pe Anfield este dispusă să ofere o sumă considerabilă pentru transferul unui tânăr de doar 17 ani. Archie Gray este fotbalistul dorit de "cormorani", acesta făcându-și debutul în fotbalul mare abia în acest sezon, în tricoul lui Leeds, în eșalonul secund.

Archie Gray, Leeds United

Credit imagine: Twitter

Deși perioada de mercato din vara lui 2024 este la luni distanță, echipele de top încep deja să își facă lista cu jucătorii pe care vor să îi cumpere în sezonul viitor. Liverpool este una dintre formațiile care a început deja să își contureze "țintele" pentru 2024, una dintre ele fiind un puști de doar 17 ani care și-a făcut în această vară debutul în fotbalul de seniori.
Archie Gray este jucătorul lui Leeds născut în 2006, ce este monitorizat de echipa lui Jurgen Klopp, scrie presa din Albion. Potrivit Daily Mail, Liverpool este una dintre echipele interesate de tânărul care poate ocupa fie postul de mijlocaș central, fie cel de fundaș dreapta, asemenea lui Trent Alexander-Arnold.
Crystal Palace și Everton îl au și ele în vizor pe Gray, însă cu siguranță oferta "cormoranilor" nu se poate compara cu cele ale celorlalte formații menționate. Potrivit jurnaliștilor englezi, echipa de pe Anfield e dispusă să ofere în jur de 45 de milioane de euro pentru Gray, o sumă exorbitant de mare pentru un jucător care abia ce și-a făcut debutul în fotbalul mare.
Citește și:

Archie Gray este strănepotul unei figuri emblematice de la Leeds United

Archie Gray nu a jucat până acum niciun meci în Premier League, fiind alături de Leeds în eșalonul secund la momentul actual. Cu toate acestea, tânărul a fost pe banca de rezerve a formației de pe Elland Road de șase ori sezonul trecut, când echipa evolua în cel mai tare eșalon englez.
Un produs al academiei lui Leeds, Gray a fost prezent în aproape toate partidele jucate de echipa sa în Championship, cu excepția unui singur duel. Numele Gray le provoacă amintiri plăcute fanilor de pe Elland Road, Archie fiind strănepotul lui Eddie Gray, una dintre emblemele clubului.
Eddie a jucat toată cariera sa pe Elland Road, timp de 19 ani, adunând 335 de meciuri, 36 de goluri și trei pase decisive. între 1965 și 1984, Eddie Gray a adunat două titluri de campion cu Leeds, o Cupă a Angliei, o Cupă a Ligii și o Supercupă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo