Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City i-a găsit înlocuitor lui Philips! Se bate cu Liverpool pe un mijlocaș de 70 de milioane de euro

Dani Morar

Publicat 17/12/2023 la 16:55 GMT+2

Manchester City îi va da drumul lui Kalvin Phillips în această iarnă și îi caută deja un înlocuitor pe măsură mijlocașului. Guardiola s-a orientat spre Joao Palhinha de la Fulham, dar are concurență serioasă, în condițiile în care Liverpool poartă tratative încă din vară.

Pep Guardiola von Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Manchester City traversează o perioadă dezastruoasă în Premier League, cu doar o victorie în ultimele 6 etape. Pep Guardiola a răbufnit după egalul cu Crystal Palace și vrea întăriri în perioada de mercato din iarnă.
Kalvin Phillips a ajuns la Manchester City după ce și-a petrecut întreaga carieră la Leeds United. Acesta a jucat cel mai bun fotbal al său sub comanda lui Marcelo Bielsa, fiind convocat la echipa națională a Angliei ca jucător de Championship.
"Cetățenii" au pus acum ochii pe unul dintre mijlocașii doriți și de rivala Liverpool. Joao Palhinha, starul lui Fulham, a fost aproape de a semna cu Bayern Munchen, dar ar putea totuți rămâne în Premier League.
Ajuns la 28 de ani, un transfer la o echipă de top ar însemna extrem de mult pentru portughez, care ar dori să facă acest pas înainte de Campionatul European din 2024.
Acesta mai are contract cu Fulham până în 2028, iar clubul cere în jur de 70 de milioane în schimbul său, anunță SportBible. Suma ar putea crește și mai mult ținând cont de echipele interesate și de faptul că, fie City, fie Liverpool, ar putea crește miza.

Pep Guardiola și-a cerut scuze față de Kalvin Phillips

Adus pentru 50 de milioane de euro vara trecută, Kalvin Phillips se anunţa un mare câştig pentru City, care se anticipa că va avea o pereche de închizători de netrecut. Doar că doar Rodri a rămas punct fix în mecanismul lui Guardiola, mijlocaşul adus de la Leeds prinzând foarte rar echipa.
După ce a fost titular în naţionala Angliei care a jucat finala Euro 2020, Phillips a fost accidentat în prima parte a stagiunii trecute, după care i-a fost greu să intre în echipa lui Pep. Catalanul i-a oferit puţine şanse ulterior, lucru pe care îl regretă, după cum a mărturisit din nou înainte de confruntarea cu Palace, din Premier League.
"Îmi cer scuze lui Kalvin pentru deciziile mele cu privire la el. Îmi pare foarte rău pentru minutele pe care i le-am acordat. Dar sunt antrenor şi trebuie să iau decizii pe care mi le asum. Dar îmi pare atât de rău că nu a jucat mai mult", a spus Guardiola, citat de sport.es.
City are o singură victorie în ultimele 6 etape în Anglia, etapa trecută, în fața celor de la Luton. În afară de acea partidă, Haaland și compania au remizat cu Chelsea, Liverpool, Tottenham și Crystal Palace și au fost învinși de Aston Villa.
Ba mai mult, Manchester City are 3 meciuri consecutive acasă, în Premier League, fără victorie. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în mandatul lui Pep Guardiola, din 2016 încoace, antrenorul care a răbufnit după meci.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo