Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City poate pierde peste 70 de milioane de euro! Afacere deficitară pentru "cetățeni"

Dani Morar

Actualizat 22/03/2024 la 19:23 GMT+2

Manchester City a câștigat tripla în sezonul trecut și se află în cursă pentru toate cele 3 trofee importante puse în joc și anul acest. Guardiola gândește în perspectivă și este gata să renunțe la cel mai scump jucător transferat vreodată de club.

MANCHESTER, ENGLAND - JANUARY 07: Manchester City manager Josep Guardiola makes a point to Jack Grealish during the Emirates FA Cup Third Round match between Manchester City and Huddersfield Town at Etihad Stadium on January 07, 2024 in Manchester, Englan

Credit imagine: Eurosport

Manchester City se menține la un punct în spatele lui Liverpool și Arsenal, în fruntea clasamentului din Premier League. Formația de pe Etihad a trecut de Newacstle în sferturile Cuepi Angliei, iar Pep Guardiola e în cursa pentru a doua triplă consecutivă.
Antrenorul spaniol pare că va mai rămâne câteva sezoane pe banca "cetățenilor", iar pentru asta gândește în perspectivă. Ibericul e gata să renunțe la cel mai scump jucător transferat vreodată de club în schimbul unei sume mult mai mici decât cea pentru care a fost adus.
Jack Grealish semna că City în 2021, echipă care plătea 117,5 milioane de euro în schimbul său, către Aston Villa. Potrivit The Hard Tackle, Guardiola ar vrea să renunțe în vară la jucătorul englez, iar oficialii ar accepta o sumă mult mai mică, de doar 46 de milioane de euro.
Asta și pentru că Grealish are un sezon mult sub cel de anul trecut. Englezul a marcat doar de 3 ori în cele 27 de partide în care a pășit pe teren, fiind mult timp accidentat. În cazul în care transferul se face pe suma vehiculată de englezi, atunci Manchester City ar suferi o pierdere uriașă din acesată afacere, de nu mai puțin de 71,5 milioane de euro.

Pep Guardiola îl vrea pe Joshua Kimmich la Manchester City

Pep Guardiola a reușit să creeze o echipă aproape perfectă la Manchester City, iar rezultatele din ultima perioadă sunt cea mai bună dovadă. Antrenorul catalan este genial și pentru că știe excact când să se despartă de anumiți jucători, simțind că aceștia nu-i mai pot fi de folos, și să aducă în schimb oameni de certă valoare, majoritatea reușind să se impună la echipă.
Presa din Germania scrie că Manchester City și-a fixat deja o primă țintă pentru campania de mercato din vară, iar aceea este Joshua Kimmich. Germanul de 29 de ani e decis să plece de la Bayern Munchen și să încerce o altă aventură în carieră. Chiar dacă PSG și Barcelona ar fi gata să-i facă oferte, Sky Germania scrie că mijlocașul vrea să joace în Premier League.
În acest context, o mutare la Manchester City este foarte probabilă, deoarece e știută aprecierea reciprocă dintre Kimmich și Guardiola. Fotbalistul a ajuns la Bayern în 2015, de la Stuttgart, și a lucrat un an cu antrenorul catalan. Pep a fost omul care l-a transformat pe Kimmich în mijlocaș, el fiind la bază un fundaș dreapta. Chiar dacă a antrenat în carieră mulți jucători de top, Guardiola a afirmat la un moment dat că Joshua Kimmich e cel mai inteligent fotbalist pe care l-a văzut vreodată.
Joshua Kimmich mai are contract cu Bayern Munchen doar până în vara lui 2025 și se pare că oficialii de pe Allianz Arena sunt la curent cu dorința jucătorului de a pleca și sunt dispuși să-l vândă. Șefii bavarezilor nu mai vor să pățească la fel ca în cazul Alaba, care a plecat gratis la Real Mardrid, și sunt gata să asculte oferte pe numele lui Kimmich.
Cota de piață a internaționalului german e de 75 de milioane de €, dar e clar că Bayern nu poate încasa o sumă atât de mare în schimbul său, pentru că din iunie va intra în ultimul an de contract. Sursa citată notează că ar putea exista chiar o licitație pentru Kimmich, pentru că Arsenal și Liverpool îl doresc în egală măsură.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo