Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United l-a transferat pe Mason Mount! "Diavolii" plătesc o avere pentru internaționalul englez

Nicu Savin

Publicat 29/06/2023 la 20:03 GMT+3

Manchester United a reușit primul transfer al verii. Oficialii "diavolilor" au bătut palma cu Chelsea pentru Mason Mount, care va ajunge pe Old Trafford în schimbul sumei de 60 de milioane de £.

Mason Mount of Chelsea in action during the UEFA Champions League Quarterfinal First Leg match between Real Madrid and Chelsea FC at Estadio Santiago Bernabeu on April 12, 2023 in Madrid, Spain. (Photo by Will Palmer/Sportsphoto/Allstar via Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Manchester United a ratat deja mai multe ținte în această vară, dar a reușit să dea o primă lovitură în mercato. Conform celebrului jurnalist Fabrizio Romano, Mason Mount este jucătorul "diavolilor", clubul de pe Old Trafford ajungând în cele din urmă la un acord cu Chelsea.
Suma de transfer este de 60 de milioane de £ (aproximativ 70 de milioane de €), una uriașă dacă ne raportăm la faptul că prima ofertă a lui Man United a fost de numai 40 de milioane de €. În plus, Mount mai avea un singur an de contract cu Chelsea, ceea ce i-a făcut inițial pe șefii lui United să spere că-l vor putea transfera pe o sumă mai mică.

Mason Mount e jucătorul lui Manchester United

În vârstă de 24 de ani, Mason Mount este un produs 100% al lui Chelsea. Singurele sale aventuri departe de Stamford Bridge au fost la Vitesse Arnhem (2017-2018) și Derby County (2018-2019), de fiecare dată sub formă de împrumut. La Derby, Mount a fost antrenat de Frank Lampard, care l-a transformat într-o piesă de bază în momentul în care a ajuns pe banca lui Chelsea.
După două sezoane bune, mijlocașul ofensiv a început să prindă tot mai puține minute la echipa londoneză și în ultima vreme a devenit clar că va căuta să plece, el refuzând prelungirea contractului.
Venirea lui Pochettino pe Stanford Bridge a fost decisivă, aregntinianul transmițându-le șefilor că se poate lipsi de Mount, iar de acolo până la un transfer a fost doar un pas. Englezul ajunge astfel la un alt colos al Angliei, unde se pare că a fost cerut insistent de Erik Ten Hag, deci va avea o ocazie uriașă de a-și relansa cariera.
Mason Mount este al 5-lea jucător important vândut de Chelsea în această vară, după Edouard Mendy (Al Ahli - 18,5 milioane de €). Kalidou Koulibaly (Al Hilal - 23 de milioane de €), Mateo Kovacic (Manchester City - 29 de milioane de €) și Kai Havertz (Arsenal - 70 de milioane de €). De asemenea, N'Golo Kante a plecat la final de contract, semnând cu saudiții de la Al Ittihad. La capitolul achiziții, londonezii au punctat doar prin aducerea lui Christopher Nkunku (RB Leipzig - 60 de milioane de €), un transfer perfectat cu multe luni în urmă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo