Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe, marele vis al lui Ratcliffe! Alți 7 jucători de top au intrat pe radarul lui Man United

Nicu Savin

Actualizat 25/12/2023 la 15:28 GMT+2

Sir Jim Ratcliffe a devenit acționar cu acte în regulă la Manchester United, iar presa apropiată de clubul englez scrie că pe Old Trafford se vrea o adevărată revoluție la nivel sportiv. Marele vis al miliardarului britanic ar fi să-l ia pe Kylian Mbbape, dar există și alte nume mari care au intrat pe radarul "diavolilor".

Kylian Mbappe tras el Borussia Dortmund-PSG

Credit imagine: Getty Images

Manchester United a început o nouă eră odată cu intrarea în acționariatul clubului a miliardarului Sir Jim Ratcliffe, cel mai bogat om din Marea Britanie. Acesta a achitat 1,45 miliarde de € pentru 25% din acțiunile clubului și va avea control total asupra a tot ce ține de partea sportivă.
Presa din Albion anunță schimbări majore pe Old Trafford în viitorul apropiat. În primul rând, Ratcliffe își pune oameni de încredere în funcții cheie din organigrama clubului: Paul Mitchell (ex-Monaco) ar urma să fie numit director sportiv și Jean-Claude Blanc (ex-PSG) va fi, probabil, noul director general.
Evident, schimbări masive vor avea loc și la nivel de lot. Deocamdată nu e clar dacă Ratcliffe va merge pe mâna lui Ten Hag sau îi caută deja înlocuitor olandezului. Ce e sigur e că Manchester United se va întări serios în viitoarele perioade de mercato. Conform Manchester Evening News, nu e de așteptat nimic spectaculos în ianuarie, dar în vară lucrurile vor sta diferit.

Jim Ratcliffe îl vrea pe Kylian Mbappe la Manchester United

Potrivit sursei citate, Jim Ratcliffe are un plan grandios și vrea să-l convingă pe Kylian Mbappe să meargă pe Old Trafford. Francezul nu a mai scos un cuvânt despre viitorul său în ultima vreme, dar e aproape sigur că nu va continua la PSG. Real Madrid părea cea mai posibilă destinație a sa, însă intrarea în cursă a celor de la United ar putea schimba lucrurile.
Pe lângă Mbappe, noua conducere de la Manchester United a mai identificat o serie de jucători de clasă pe care i-ar putea aborda în vară. Trei dintre ei se află exact în situația lui Mbappe, adică ar putea semna chiar de la 1 ianuarie. E vorba despre Adrian Rabiot, care nu a ajuns la un acord de prelungire cu Juventus, Piotr Zielinski (Napoli) și Mario Hermoso (Atletico Madrid).
În afară de acești fotbaliști, cei de la United mai sunt interesați și de alții, dar pentru ei vor trebui să bage serios mâna în buzunar. Victor Osimhen este ținta numărul 1 pe postul de atacant central, însă nigerianul tocmai și-a prelungit contractul cu Napoli și va fi greu de transferat. Frenkie de Jong este în continuare în vizorul "diavolilor" și se va încerca din nou transferul său, mai ales dacă Ten Hag va rămâne antrenor. Serge Gnabry (Bayern) și Goncalo Inacio (Sporting) sunt alți doi jucători pe placul șefilor de pe Old Trafford, dar și prețurile acestora vor fi destul de "piperate", pentru că au contracte pe termen lung cu actualele cluburi.
Nu în ultimul rând, englezii vorbesc tot mai des de o revenire a lui David De Gea. Rămas fără echipă în vară, portarul iberic a fost legat de o mutare la Newcastle, dar deocamdată nu s-a materializat nimic, Ratcliffe vrea să reconstruiască echipa în jurul unor oameni cu experiență, iar De Gea ar fi unul dintre preferații săi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo