Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mo Salah, ce performanță! E la același nivel cu Rooney și Van Persie în Premier League și sub Ronaldo, Gerrard sau Kane

Dani Morar

Actualizat 10/11/2023 la 20:37 GMT+2

Mohamed Salah a avut o lună octombrie foarte bună la Liverpool, cu un egal și două victorii în campionat, și a fost desemnat Jucătorul lunii în Premier League. Egipteanul e cel mai titrat jucător dintre cei activi în Anglia din acest punct de vedere, cu 5 trofee.

'A perfect night for Jurgen Klopp' - Salah adds fifth in stoppage time

Credit imagine: Eurosport

Mohamed Salah a devenit primul fotbalist care nu evoluează la Tottenham și câștigă premiul pentru jucătorul lunii în Premier League. Evoluțiile foarte bune ale sale i-au determinat pe englezi să-l numească cel mai bun om din campionatul englez, peste Haaland sau Heung Min Son.
Atacantul a marcat de două ori în egalul cu Brighton, a dat două goluri în victoria cu Everton și unul în succesul cu Nottingham. Salah a contribuit direct la 12 dintre golurile lui Liverpool, având 8 goluri și 4 assisturi.
Mo a avut o serie incredibilă de 16 partide în care a oferit o pasă decisivă sau a marcat, oprită etapa trecută la Luton. Codașa clasamentului i-a încurcat pe "cormorani", care au smuls un egal în minutul 90+5, după golul înscris de Luis Diaz.
Salah a ajuns la 5 trofee individuale de Jucătorul lunii și deține recordul din acest punct de vedere printre jucătorii activi acum în Premier League. El a ajuns la egalitate cu Wayne Rooney și Robin Van Persie, doar 4 jucători având mai multe premii all time: Steven Gerrard și Cristiano Ronaldo cu câte 6, și Harry Kane și Sergio Aguero cu câte 7.
Tottenham a avut un start foarte bun de sezon, James Maddison și Heung Min Son fiind desemnați Jucătorul lunii în august și septembrie, în timp ce Ange Postecoglou a luat premiul pentru Antrenorul lunii în toate cele 3 rânduri din acest sezon.
Citește și:

Roberto Firmino a vorbit despre conflictul dintre Salah și Mane

Salah, Mane și Firmino formau una dintre cele mai de temut triplete ofensive din fotbalul mondial între 2018 și 2022, anul în care Senegalezul a plecat de pe Anfield. Cei trei se înțelegeau excelent sub comanda lui Jurgen Klopp, dar în spatele cortinei, cei doi africani erau într-o dispută continuă.
Conflictul dintre cele două extreme ale lui Liverpool a fost observat rapid de colegul lor din centrul liniei ofensive, Roberto Firmino:"Prima dată am văzut privirile, limbajul non-verbal, grimasele, nemulțumirea față de celălalt. Puteam să simt tensiunea dintre ei. Am fost liantul dintre cei doi în timpul jocului, și pompierul în acele momente", a declarat brazilianul, citat de Mundo Deportivo.
Acest conflict a fost observat și de publicul larg în timpul unui meci de Premier League, împotriva lui Burnley. La scorul de 3-0 pentru "cormorani", Salah și Mane au ajuns în careul advers iar egipteanul a luat faza pe cont propriu, fără să-i paseze colegului său, aflat într-o poziție excelentă de finalizare.
Atacantul ajuns la 32 de ani a recunoscut că a fost aproape de Mane în tot acest conflict: "Sadio era mai intens. Era cel mai exploziv dintre noi trei. Vorbeam cu el tot timpul, îi dădeam sfaturi, încercam să-l calmez. Îi ziceam să găsească pacea, să joace pentru echipă și să stea relaxat. Nu știu dacă era conștient că Salah frustra pe toată lumea când refuza să paseze", a încheiat Roberto Firmino.
Tripleta formată din Salah, Firmino și Mane a fost una de temut încă de când aceștia au fost aliniați pentru prima oară împreună, în 2017. În 5 sezoane petrecute împreună, cei trei au marcat nu mai puțin de 338 de goluri pentru Liverpool.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo