Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, în sfârșit fericit, după victoria lui City! Ce l-a bucurat cel mai tare pe tehnicianul spaniol

Dani Morar

Publicat 30/12/2023 la 20:28 GMT+2

Manchester City s-a impus cu 2-0 în ultimul meci al anului, împotriva celor de la Sheffield United. Pep Guardiola a fost, în sfârșit, mulțumit de prestația echipei sale și a dezvăluit că le va da o mică pauză jucătorilor, urmând să atace titlul în 2024.

Pep Guardiola the manager of Manchester City looks on prior to the Premier League match between Everton FC and Manchester City at Goodison Park on December 27

Credit imagine: Eurosport

Manchester City nu a avut emoții pe teren propriu și a câștigat cu 2-0 în fața lui Sheffield United, grație golurilor marcate de Rodri și Julian Alvarez. "Cetățenii" încheie anul 2023 cu cele mai multe goluri marcate în Premier League (95), cele mai multe puncte obținute (93), cele mai multe victorii (29) și cele mai puține goluri încasate (38).
Pep Guardiola a fost fericit la finalul partidei și a scos în evidență faptul că elevii săi au reușit, în sfârșit, să încheie 90 de minute fără gol primit în campionat. Ultima dată când se întâmpla acest lucru era chiar în derby-ul cu Manchester United, pe 29 octombrie, într-o victorie cu 3-0.
"E mereu dificil, la fel cum a fost cu Crystal Palace. Am învățat din greșeli. Mă bucur că am păstrat poarta intactă. A fost o lună grea, mai ales că am fost în Arabia Saudită. Nu suntem lideri, dar nici departe de primul loc.
Avem o stare excelentă. Băieții vor avea câteva zile libere. Uneori ne descurcăm foarte bine, alteori nu o facem. Împotriva lui Villa am jucat în același sistem", a declarat Pep Guardiola, la finalul meciului, citat de BBC.

Manchester City – Sheffield United 2-0

Manchester City a profitat de faptul că ultima partidă a anului a avut loc pe Etihad, iar clubul a decis să prezinte toate trofeele cucerite în 2023 în fața fanilor. 5 titluri majore și-au trecut în palmares "cetățenii", dintre care: UEFA Champions League, Premier League, Cupa Angliei, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.
Echipa lui Pep Huardiola a deschis scorul după numai 14 minute, în urma unei acțiuni foarte frumoase a lui Rodri. Mijlocașul a depășit elegant un adversar și a trimis un șut plasat la colțul lung, învingându-l pe Foderingham pentru 1-0.
Până la pauză, City și-a mai creat câteva ocazii, dar niciuna foarte periculoasă. Mai întâi, Kyle Walker și-a încercat norocul de la distanță, dar a trimis mult pe lângă poartă, iar apoi Jack Grealish a încercat o pasă filtrantă, dar fără mare succes.
Julian Alvarez, jucătorul care a cucerit tot ce se putea în sezonul trecut, a dublat avantajul lui City după o oră de joc. Oscar Bobb a ținut excelent de minge, după care i-a pasat în careu lui Foden. Englezul a trimis în fața porții, iar argentinianul a îndeplinit o simplă formalitate și a înscris.
Alvarez putea face dubla cu un sfert de oră înainte de final, profitând de o greșeală uriașă a goalkeeperului advers. Foderingham a încercat să degajeze, dar a trimis în piciorul adversarului său, iar mingea a trecut de puțin pe lângă bara din dreapta.
City – Sheffield s-a încheiat 2-0, o victorie fără emoții pentru gazde, care așteaptă partida lui Arsenal cu Fulham pentru a vedea pe ce loc încheie anul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo