Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, prima reacție după Manchester City – Arsenal 0-0! "Sunt maeștri la acest capitol"

Dani Morar

Actualizat 31/03/2024 la 22:11 GMT+3

Manchester City și Arsenal au încheiat fără gol, remizând alb pe Etihad. La finalul partidei, Pep Guardiola a evidențiat pressingul făcut de formația lui Mikel Arteta și a vorbit scurt despre lupta la titlu în Premier League.

Arteta (r.) und Guardiola verbindet eine Freundschaft

Credit imagine: SID

Manchester City și Arsenal au remizat, scor 0-0, în cel mai tare meci al etapei a 29-a din Premier League. Este pentru prima dată când nu se marchează într-un duel dintre cele două din ianuarie 2011 încoace.
La final, Pep Guardiola a vorbit despre lupta la titlu în Premier League, acolo unde știe că nimic nu e decis, primele 3 clasate fiind despărțite de doar 3 puncte, cu Liverpool având un ușor avantaj. Tehnicianul lui City a lăudat pressingul făcut de Arsenal, motiv pentru care echipa sa nu și-a putut impune jocul obișnuit.
"A fost un meci greu. A fost un joc destul de asemănător cu ultimele partide ale noastre. Luăm acest punct și trecem la următorul meci.
Ei fac un pressing foarte bun. Sunt maeștri în acest sens. Au jucători cu multă calitate în apărare, care se apără perfect, compact, în blocaj jos. Am încercat.
Sunt o mulțime de jocuri. Se întâmplă uneori. Nu am vorbit încă cu medicii, dar dacă a decis să iasă de pe gazon (n.r. Nathan Ake) pentru că s-a întâmplat ceva. Acum trebuie doar să ne relaxăm, să ne recuperăm și miercuri vom reveni", a spus Guardiola, potrivit BBC.com.
Citește și:

Manchester City – Arsenal 0-0

Prima șansă a avut loc după un sfert de oră și le-a aparținut gazdelor. Kevin De Bruyne a executat un corner de pe partea stângă și a trimis în 6 metri. Ake a reluat cu capul, dar exact pe direcția lui raya, care a reținut cu ceva emoții.
După jumătatea primei reprize, Pep Guardiola l-a pierdut pe Nathan Ake, cel care a părăsit terenul accidentat. Tehnicianul spaniol l-a trimis în locul său pe Rico Lewis.
Arsenal a replicat abia după o jumătate de oră, prin Gabriel Jesus. Brazilianul a primit o pasă la marginea careului și a trimis la colțul lung. Ortega a plonjat, dar mingea a trecut foarte puțin pe lângă bara porții.
S-a intrat cu 0-0 la pauză. A fost pentru a doua oară în acest sezon când prima repriză dintre cele două formații se încheie fără gol. Niciun meci din precedentele 22 între ele nu ajunsese la pauză fără să se marcheze.
Manchester City a atins mingea doar de 4 ori în careul advers în primele 45 de minute, record negativ pentru formația de pe Etihad în ultimele 8 sezoane, de când Guardiola a preluat echipa.
Manchester City – Arsenal s-a încheiat 0-0, primul meci fără gol între cele două din ianuarie 2011. În urma rezultatelor de azi, Liverpool a acumulat 67 de puncte, cu 2 mai mult decât formația antrenată de Mikel Arteta și cu 3 peste elevii lui Guardiola.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo