Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pochettino ar putea fi demis la vară de Chelsea! Cine e antrenorul pe care au pus ochii șefii londonezilor

Bianca Dumitru

Publicat 26/02/2024 la 11:23 GMT+2

Chelsea a fost învinsă ieri după-amiază, în prelungiri, cu scorul de 0-1, de Liverpool, în finala Cupei Ligii Angliei. Londonezii, care sunt în clasamentul din Premier League abia pe locul 11, ar putea să-l demită pe Mauricio Pochettino la finalul acestui sezon, presa internațională prezentând deja numele unui posibil înlocuitor.

Mauricio Pochettino

Credit imagine: Getty Images

Chelsea a ratat ieri după-amiază primul trofeu al sezonului, fiind învinsă de Liverpool, în prelungiri, cu scorul de 0-1, în finala Cupei Ligii Angliei, în ciuda faptului că Jurgen Klopp a fost nevoit să folosească mai mulți juniori.
Pe lângă această înfrângere, în clasamentul din Premier League, londonezii sunt abia pe locul 11, având doar 35 de puncte acumulate după primele 25 de meciuri. Chelsea este la 12 puncte de Tottenham, echipă care ocupă ultimul loc ce asigura prezența în următorul sezon al cupelor europene.
În urma rezultatelor destule de modeste înregistrate de albaștri în această stagiune, Mauricio Pochettino s-ar putea despărți de Chelsea în vara acestui an. Presa internațională a scris deja că oficialii clubului de pe Stamford Bridge vor un antrenor care să scoată tot ce e mai bun din jucătorii transferați pe sume uriașe în ultima vreme.
Potrivit jurnalistului Nicolo Schira, unul dintre cei vizați de șefii lui Chelsea este Roberto De Zerbi, antrenorul celor de la Brighton, echipă cu care se află pe locul 7 în clasamentul din Premier League.
Italianul de 44 de ani nu va fi, însă, deloc ușor de convins să semneze. În primul rând, pentru că mai sunt și alte echipe de top din Europa care sunt foarte atente la situația tehnicianului. Printre acestea se numără Barcelona sau Liverpool, care vor rămâne fără antrenori de la finalul acestui sezon.
În al doilea rând, pentru că, la finalul anului 2023, antrenorul italian spunea că nu are nicio intenție de a o părăsi pe Brighton, echipă la care a început un proiect de mare succes, cu jucători tineri și extrem de talentați. Clubul englez este dispus să-i ofere un contract mai bun pentru ca el să-și prelungească actuala înțelegere, care e valabilă până în 2026.
Citește și:

POCHETTINO, DEZAMĂGIT DUPĂ CE A PIERDUT FINALA CUPEI LIGII ANGLIEI

Aseară, la finalul meciului cu Liverpool, Mauricio Pochettino s-a arătat extrem de dezamăgit de înfrângerea suferită, spunând că, din cauza rezultatului negativ, efortul depus în ultimele luni pare și mai mare.
În plus, antrenorul celor de la Chelsea a vorbit și despre jucătorii săi, dezvăluind cum simt ei eșecul în fața lui Liverpool, dar și de ce consideră că au nevoie să treacă prin aceste emoții pentru că ele îi vor întări.
"Sunt profesioniști. Sunt foarte competitivi și acum trebuie să mergem înainte. Au nevoie să simtă durerea. Nimic din ce-mi poți spune nu mă poate face să mă simt mai bine. Nimic! Au nevoie să simtă durerea ca noi.
Trebuie să ne îmbunătățim și să concuram la acest nivel împotriva unei echipe care concurează pentru lucruri mari în ultimii opt ani. Emoțiile mele sunt la fel ca ale jucătorilor. Sunt atât de dezamăgit, este atât de dureros.
În fotbal este întotdeauna despre a avea ocazia. Când ajungi în finală, dar după când nu obții ceea ce îți dorești, tot efortul după șapte sau opt luni este atât de mare. Este dureros, dar suntem competitivi", a declarat Mauricio Pochettino.
Pentru Chelsea urmează, pe 28 februarie, de la ora 21:30, duelul de pe teren propriu cu Leeds, meci contând pentru optimile FA Cup.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo