Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea emoționantă care stă în spatele tricoului cu numărul 47 al lui Phil Foden: "De atunci îl iubesc!"

Maria Olteanu

Publicat 19/04/2024 la 18:03 GMT+3

Phil Foden și Manchester City au ratat șansa de a face din nou tripla istorică și visul de a-și apăra cel mai important trofeu din Europa, Champions League, a fost spulberat după eliminarea din sferturile competiției, care a venit la mijlocul acestei săptămâni. Jucătorul englezilor a oferit recent un interviu, în care a spus, printre altele, și povestea numărului 47 de pe tricoul său.

Phil Foden and Oscar Bobb of Manchester City celebrate Manchester City's third goal with teammates, an own goal scored by Ben Jackson of Huddersfield Town (not pictured), during the Emirates FA Cup Third Round match between Manchester City and Huddersfiel

Credit imagine: Getty Images

Phil Foden, om de bază la Manchester City, a oferit un interviu pentru Daily Mail, după ce echipa sa a ratat calificarea în semifinalele Champions League, competiție pe care reușea să o câștige acum un an. Dezamăgirea a fost uriașă pentru englezi, care rămân acum să lupte doar pe front intern, cu Arsenal și Liverpool.
Foden nu mai oferise un interviu pentru cotidianul englez de mai bine de 5 ani, de când avea 18 ani, de când oamenii se întrebau de ce Pep Guardiola nu îl folosește mai mult sau de ce nu îl împrumută, dacă tot nu mizează pe serviciile sale. "Chinuit de sindromul impostorului - un fost copil de mingi al lui City într-un vestiar plin de vedete mondiale - a spus că a trebuit să se oprească din a-i cere autografe lui Kevin de Bruyne de fiecare dată când se prezenta la serviciu", scriu cei de la Daily Mail despre Foden, care a oferit un interviu extrem de sincer, în care a povestit ce se ascunde în spatele deciziei de a purta numărul 47, dar și cum a fost începutul său la actuala campioană a Angliei.
"Am fluturi în stomac când ajung la stadion și știu că se joacă", a spus Foden, atunci când a fost întrebat despre ce simte când ajunge la stadion înaintea unor meciuri importante.
La nici 24 de ani, Foden este poate cel mai important om din echipa lui Guardiola. Nu uită însă cât de greu i-a fost să ajungă în acest punct al carierei sale: "A fost greu uneori, știți, să fiu fanul lui City care a fost un băiat de mingi și apoi să ajung la prima echipă", a explicat el.
"Provocarea pentru mine a fost întotdeauna un munte de urcat pentru a ajunge chiar și la prima echipă. În mintea mea îmi doream doar să apar o singură dată pentru acest club și să pot spune că am reușit. Dar, odată ce am făcut asta, m-am gândit: 'Nu, eu chiar pot juca aici. Pot face față standardului'. Acum sunt în acea etapă în care simt că sunt un jucător cheie în echipă. Mă simt foarte confortabil cu asta.
Întotdeauna am încercat să rămân cu picioarele pe pământ, iar oamenii pe care îi am în jurul meu nu s-au schimbat. Am un grup restrâns și așa îmi place", a adăugat Foden, pentru sursa citată.

Cum a ajuns Foden să aleagă tricoul cu numărul 47

Când Aguero a plecat de la City, în 2021, lui Foden i-a fost oferit tricoul cu numărul zece, dar l-a refuzat. Avea deja unul care îi plăcea mai mult.
"Fiind un jucător tânăr, nu ai multe opțiuni când vine vorba de ce poți avea pe tricou", explică Foden acum.
"Mi-au fost trimise câteva numere și niciunul nu a însemnat cu adevărat ceva pentru mine, în afară de acela cu numărul 47. Aceasta era vârsta pe care o avea bunicul meu când a murit. Eram tânăr când l-am pierdut. Îmi amintesc că am fost cu el în Țara Galilor și în alte câteva călătorii. Tatăl meu spune că îi plăcea să joace fotbal cu mine. L-am întrebat pe tatăl meu dacă ar fi fericit dacă aș purta acel număr. A spus că ar fi extraordinar, așa că am luat numărul 47 la tricou și de atunci îl iubesc", a explicat acesta.
Îl am tatuat pe mine acum și este un tricou pe care nu mă văd schimbându-l vreodată. Este frumos să-ți faci propria moștenire. Este un număr ciudat pe care nimeni altcineva nu-l va alege, așa că sper că în anii următori, când voi termina, numărul 47 la City să amintească de Phil Foden
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo